Näyttää menevän tämä kirjoittelu siihen, että kaikkina juhlapyhinä tulee istuttua tähän koneen viereen. No, sekä ennen pääsiäistä, että ennen tätä vappua olen ollut viikon lomalla ja poissa koneen äärestä, joten ehkä se on vaikuttanut.

Viikot ovat menneet vauhdilla. Töissä on ollut kiirettä ja lisäksi näitä lomapäiviä on tässä viime viikkoina ollut ihan riittämiin, jotta saatiin taas viime vuoden lomat pidettyä ajoissa pois. Eilenhän oli viimeinen mahdollinen päivä. Nyt on sitten käytettävissä taas 38 päivää seuraavalle lomakaudelle ja heinäkuussa on tarkoitus olla lomalla.

Kävin tässä kuussa myös ystävätteren kanssa konsertissa kuuntelemassa jälleen kerranTurun Filharmoonikkoja johtajanaan ihana Rachlin. Jokaisessa konsertissa hän myöskin soittaa yhden solistin osuuden viululla itse. Musiikki oli ihanaa ja sen jälkeen tapasimme miehemme kaupungilla ja kävimme ravintolassa syömässä. Ilta oli todella ihana. Seuraavana päivänä olikin sitten vauhtia elämässä kun muutimme yhden pojista Vantaalle. Sinne he nyt tyttöystävän kanssa perustavat omaa yhteistä kotia. Ihan mukavalta tuntuu, kun kummallakin kaksosella on nyt vakituinen työpaikka, tyttöystävä ja oma koti. 

Viime viikko oli lomaviikko ja sen vietin äidin kanssa esikoisen luona Kajaanissa. Siellä touhusi alkuviikosta siivouspalvelu äiti ja mummi, joka järjesti ja pesi ja pyykkäsi taas esikoisen kämpän meidän mielestä asuttavaan kuntoon. Itse hän oli siihen ihan tyytyväinen ilmankin. :) Sitten kävimme Kajaanin taidemuseossa katsomassa näyttelyn Näkyväksi neulottu, josta löytyi kerrassaan ihania töitä. Meitä kaikkia kosketti Sanni Weckanin työ "Mummo". Räsymattotekniikalla tehty muotokuva mummosta, joka ehti kuolla ennen kuin hän ehti opettaa lapsenlapsensa tekemään ryijyä. Teimme myös simaa ja ostimme esikoiselle tippaleivät, jotta hän sai viettää myös vappua. Kajaanistakin oli jo lumet hävinneet, joten kesärenkaillakin olisi pärjännyt. Meillä kuitenkin oli vielä talvitassut, jotka sitten perjantaina aamulla vielä vaihdettiin ensin luottohuoltajallamme ja luovuin myös sivutoimestani. Nyt on enää vain tämä mukava virallinen työ. 

Vappu on mennyt tässä kotosalla. Eilen avattiin grillikausi ja nautittiin makkaroista. Huomenna on sitten taas kello soimassa 4.15 ja juna lähtee 5.33.

Mukavaa toukokuuta!