Niin sitä ollaan täällä viikko jo oltu. Mies ja poika ovat pohjoisessa hirvimetsällä porukan kanssa ja pari hirveä ovat kuulemma saaneet. Kuva tuli kotiin, että täytyy ostaa pakastin. No niin täytyy joo. Kaksi pikku arkkua ja jääkaapin alapakastin kun ovat ääriään myöten jo täynnä ja tuosta saalismäärästä meille tulee kaksi osuutta. Kivahan se on, ei tarvitse talvella lihoja ostella. Vielä kun aiemmin saivat kaksi hanhea niin lihaa kyllä löytyy. Riistan laittaminen vain on sen verran pitkä prosessi, ettei sillä arki-iltana juuri tule laitettua. Mutta viikonloppuisin on hyvä syödä hyvin.

Mies lähti jo viime tiistaina ja poika sitten kaverin kanssa perjantaina perässä. Ehkä huomenna lähtevät jo alaspäin. Tietysti vielä poikkeavat esikoisen luona niin ajomatka lyhenee mukavasti, kun nukkuu siinä yhden yön. Huonoa onnea on matkassa ollut. Meiltä meni heti kaksi takarengasta paikattavaksi ja seuraavana aamuna oli sitten toinen räjähtänyt uudelleen. Lisäksi viikonloppuna eräs metsästäjistä oli peruuttanut meidän auton päälle, joten auton saa toimittaa korjaamolle heti palattua. Onneksi meidän huoltomies oli tuolla reissulla mukana, niin näki heti vauriot.

Me olimme Ekan kanssa viikonlopun toisen kaksosen luona. Meillä oli oikein mukava viikonloppu. Lauantaina käytiin kaupassa, syötiin hyvin ja tehtiin pitkä ulkoilu illalla vanhoilla kotikulmilla. Sitten menimme mummille saunaan. Sunnuntaina katsottiin elokuvaa ja syötiin hyvin. Meidän lähtömme ei sitten ollut pojalle vieläkään helppoa. Mutta onhan se niin, että kun on kaksonen niin yksin on tosi rankkaa. Lisäksi uudessa kotikaupungissa ei ole vieläkään löytynyt harrastusta josta voisi löytyä kavereita ja työkaverit ovat sen verran vanhempia ettei heidänkään kanssaan ole oikein vapaa-aikana mitään yhteistä. Tosin tuo työkin on sellainen, että sekin rajoittaa harrastusten löytymistä. Jos olet illalla kotona vasta 19.30 niin ei siinä paljon lähdetä enää harrastamaan, varsinkin jos herätys seuraavana aamuna on taas viimeistään 4 aikoihin. No, huomenna on vapaapäivä ja kaveri tulee kotiin viikonlopuksi. Ja se velikin tulee kotiin.

Pari viikkoa sitten kävimme mökillä lauantaina ihan vain päivän reissulla. Haravoin pihapolut ja lämmitimme vielä saunan. Nyt pitäisi sitten mennä vielä kerran laittamaan mökki talviteloille. Kaataa vedet pois saaveista ja laittaa piipun päälle pelti ettei mene vettä sisään. Sisältä on katsottava pois kaikki ruoka-aineet ettei olisi niin paljon hiiriä talven aikana vieraina. Lisäksi luin, että myös kynttilät ja saippuat on syytä pistää piiloon, sillä hiiret nakertavat myös niitä. Jotenkin syksyn kylmyys tulee nyt niin kovaa vauhtia, ettei voi edes ajatella enää mökissä yöpyvänsä. Lämmittämiseen menee jo niin paljon aikaa ja silti jäähtyminen tapahtuu yön aikana nopeasti. 

Kotia olen saanut hieman siivoiltua pikku hiljaa. Näyttää jo vähän paremmalta. Vielä on poikien huoneet ja pesuhuone sellaiset, jotka on ennen joulua käytävä läpi ja sitten voi siirtyä kaappeihin. Ne kun ovat täynnä sellaista tavaraa, jota voisi heittää pois ja sitten laittaa näitä nyt nurkissa olevia tavaroita oikeasti kaappeihin talteen. Mutta rauhassa edeten tästäkin voi joskus tulla ihan esittelykelpoinen tila. Vaikka kodiksi tämä on tarkoitettu ja me täällä viihdymme tavaroidemme keskellä, joten ehkä se on pääasia.

Ihanaa kuulasta syksyä! Nautitaan pimeydestä ja pakkasaamuista. Tänään sai jo auton laseja skrapata ihan kunnolla. Puhelin näytti aamulla -3 astetta. Talvi ja joulu lähestyvät. Jouluun on enää kaksi kuukautta!