Kolmas viikko lomaa on aluillaan ja vielä on viikko jäljellä. Huomaan vanhenevani, sillä nyt jo mietin, että jos olisi mahdollista tulla toimeen pienemmällä palkalla niin tekisin vähemmän töitä. En tiedä mistä syystä minulle on alkanut tulla tällaisia ajatuksia. Olen aina tykännyt työstäni ja jopa odottanut työn alkua loman jälkeen. Nyt tuntuu jostain syystä olevan toisin. Vaikka pitäisi olla kiva, että uudet tehtävät odottavat ja kaikkea mukavaa on tiedossa niin jotenkin vain tuntuu, että ei, ei nappaa. No, ehkä nyt on hyvä nähdä, että olen omalla paikallani siinä työssä jota teen enkä haikaile uusien tuulien perään. Mutta seuraava vuosi kuluu nyt uusissa tehtävissä. Toisaalta tiedän, että olisin innokkaasti aloittamassa uutta, jos tuntisin olevani siihen työhön hyväksytty ja odotettu, mutta kun siltä minusta ei todellakaan tunnu. Minusta on inhottavaa mennä työhön sillä periaattella, että näytän teille olevani paikallani vaikka ette sitä uskokaan. Toivottavasti ajatukseni muuttuvat syksyn myötä.

Ehkä sitten muihin aiheisiin kuin työhön, lomalla!

Hopeahääpäivänä mieheni vei minut Viikinkiravintola Haraldiin syömään Helgan ja Haraldin rakkausaterian. Hän oli todella ajatellut asiaa ja ilta oli mukava ja ruoka todella hyvää.

Juhannus vietettiin perinteiden mukaisesti mökillä. Miehet saivat saunan siihen kuntoon, että päästiin ottamaan löylyt uudelleen rakennetun piipun vetäessä äärettömän hyvin. Viime viikonloppuna piipun korkeutta vielä kasvatettiin ja veto sen kun parani. Vesi kiehui iloisesti padassa ja kiuas pysyi kuumana koko saunomisen ajan.

Esikoinen tuli kotiin käymään viikkoa ennen juhannusta, joten saimme viettää juhannusta koko perheen voimin. Samalla juhlittiin esikoisen synttäreitä. 24 vuotta hänen syntymästään. Viime viikolla kävin viemässä hänet kotiin Ekan kanssa. Kajaanissa tuli lähtöä tehdessämme oikein kunnon ukkossade. Tunnissa satoi 51 mm, joka on lähes Suomen ennätys. Oulussa on joskus aiemmin tullut tunnissa 51,9 mm, joten paljon tuossa ei jäänyt. Mutta se siirsi lähtöämme hieman, sillä ei siinä sateessa voinut pakata autoa eikä ajaminenkaan olisi juuri onnistunut. Matkalla pysähdyimme Iivari-mäyräkoiraa ja perhettään moikkaamaan ja osasimme perille jopa ilman navigaattoria. Hyvä minä! Iivari olisi niin kovasti riehunut Ekan kanssa, mutta tunnetusti Eka ei juuri riehu. Se vain makaili paikoillaan ja katseli ihmeissään sitä menoa. Oli todella mukava tavata koko perhe ja poikkeamme varmasti toistekin. Tietää ainakin, että vaikka poika tulisi pois Kainuusta on meillä kyläpaikkoja siellä jatkossakin. Kiitos vielä kerran koko perheelle kivasta vierailusta. 

Juhannusviikolla lapsemme saivat myös uuden pikkuserkun. Ihanan pienen tytön kuva on ollut facebookissa ja paikallisessa lehdessä oli jo syntymätiedotkin. Hän oli syntynyt sinä päivänä, kun esikoisellani pitäisi olla syntymäpäivä. Edellisenä sunnuntaina olimme serkun pojan rippijuhlassa ja samalla ne olivat meidän serkusten kokoontumisajot. Ymmärrettävistä syistä tämän pienen tytön vanhemmat eivät olleet paikalla ja paikalta puuttui myös kolme muutta serkkua perheineen. Mutta olihan meitä sentään paikalla 7 serkusta, joten hyvä saldo. Oli tosi kiva tavata kaikkia pitkästä aikaa. Ja juhlat olivat tietysti myös mukavat. Rippilapsi oli niin sukunsa näköinen, ettei häntä ainakaan voinut olla tuntematta. Ja hän oli myös yllättävän sosiaalinen. Aina välillä tuntuu, että tämä meidän suku on niin hiljaista ja eristynyttä, ettei niistä saa puhetta irti kuin hohtimilla, mutta tuolla kyllä juttu luisti. Rippilapsen ukki ja eno esittivät kaunista musiikkia ja ruoka oli hyvää.

Tulevana lauantaina on kummipojan häät Tammelassa ja sitä seuraavana lauantaina toisen kummipojan ja hänen tyttöystävänsä tupaantuliaiset. Poika pääsi armeijasta kesäkuussa ja kotiutusta seuraavana päivänä hän muutti tavaransa tyttöystävän kanssa yhteiseen asuntoon. Ei ollut äidillä helppoa niinä iltoina vaikka lapsi pysyi samassa kaupungissa. On se kotoa lähtö kuitenkin aina niin haikeaa. Eikä se varmasti ihan helppoa ollut pojallakaan. 

Miehen loman pitäisi alkaa ensi maanantaina (joutui siirtämään viikolla) ja olemme ajatelleet, että jos ehtisi käydä vielä sukulaisia pohjoisessa moikkaamassa ennenkuin minä taas menen töihin. Joten kiirettä tällä lomalla tuntuu pitävän. Tällä viikolla minä vain olen ja nautin. Ilmat ovat pysyneet suurin piirtein sateettomina koko lomani ajan joten olemme ulkoilleet paljon Ekan kanssa. Onneksi ei ole niin kovaa hellettä, että Ekakin jaksaa kävellä. 

Olen kutonut miehelleni sukkia ja lukenut lehtiä. Pääasiassa olen parantanut ruotsinkielen taitoani lukemassa Svenska Damtidningia. Olen jo pienestä tytöstä asti kerännyt kuvia kuninkaallisesta perheestä ja nythän heillä on ollut paljon hienoja tapahtumia tässä kevään aikana, joten myös lehdet ovat olleet täynnä juttuja. Tapa tämäkin on kielitaitoa parantaa.

Mutta odottaa minua yöpöydällä myös Grishamin Testamentti. Hän kirjoittaa todella hyvin. Vauhdikasta ja elävää kerrontaa. Grishamin kirjoja on hyllyssä on vielä useita lukematta, mutta ensimmäinenkään ei tuottanut pettymystä, joten odotan niitä innolla. 

Äidin olkapää tulee päivä päivältä paremmaksi ja mieli piristyy sitä mukaa. Lääkäri oli tosin varoittanut, että kokonaan kuntoutuminen saattaa kestää jopa vuoden. Toivottavasti äiti malttaa uskoa tähän. Hätäinen luonne odottaa sellaista pikaparantumista. Mutta paljon on jo parantunut, kun nyt hän saa itse jo pestyä hiukset ja pääsi lauantaina jopa saunaan. Kyllä se siitä. Tietysti kaiken tämän sotkun keskelle tuli sitten vielä vesivahinko. Hänen lämminvesivaraajastaan hajosi painemittari ja yön aikana oli ehtinyt tulla tuulikaapin lattialle aika annos vettä. Nyt odotetaan asbestikartoituksen tulosta, jotta päästään purkamaan ja sitten uudelleen rakentamaan tuulikaappi ja hieman eteisen puolta. Joten tämäkin on hieman sotkenut myös minun lomaani, kun olen taloyhtiön isännöitsijä ja nyt on pitänyt hoitaa erinäinen määrä asioita vakuutusyhtiön ja kosteuskartoituksen ym. kanssa. Onneksi on koneet ja puhelimet niin ei tarvitse sentään paikan päällä olla.

Ihanaa heinäkuuta ystävät, nauttikaa kesästä ja lämmöstä!