Tänään sytytämme jo toisen adventtikynttilän ja joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Minäkin olen jo ensimmäiset joululahjat ostanut ja valmistanutkin jo jotain. Eli kerrankin jouluntulo näyttää meidänkin perheessä olevan hyvällä mallilla.

Illat siis tällä hetkellä kuluvat tv:n ääressä puikkoja heilutellen, jotta kaikki lahjat valmistuisivat ajoissa. Onneksi tallenteissa on jotain katsottavaa ja iltaisin aina jotain tuleekin. Ja onhan minulla Gilmoren tyttöjen neljäs kausi dvd:llä kesken. Vasta eka levy  katsottu. Mutta aikaa tarvitaan muuhunkin toimintaan tässä perheessä kuin käsitöiden tekemiseen.

Viikko sitten lauantaina innostuin mm. siivoamaan keittiön kaapit. Kaikki vanhat jauhot ja muut pussit lensivät roskiin ja kaappiin tuli hurjasti tilaa. Nyt siellä on lisäksi sellainen järjestys, että löydän etsimäni ensi silmäyksellä ja se on paljon se. En ymmärrä mistä tällainen kaappien siistimisvimma tuli, sillä en ole aikonut viettää jouluani kaapissa. Lisäksi imuroin lattiat ja järjestelin paikat sillä tavalla, ettei minun nyt jouluksi tarvitse paljon enää siivota. Imurointi ja mattojen vaihto viimeisenä viikonloppuna ennen joulua ja sitten saakin pyhät tulla. 

Äiti ja isovanhempani kävivät sitten viime sunnuntaina kylässä ja onneksi tulivatkin silloin, sillä tänään keli on paljon huonompi, kun eilen saatiin 20 senttiä uutta lunta. Meillä oli kiva päivä, kun vietimme nuorten nimipäiviä ja mamma kertoi vielä tekevänsä meille lanttulaatikon jouluksi. Muut laatikot päätin tilata Ravintola Pohjakulmasta, sillä heidän ruokansa ovat todella herkullisia. Ja minulta säästyy vaivaa. 

Viime sunnuntaina kävin myöskin uimassa ja meri jäätyi aivan silmissä. Oli merkillistä kun ensimmäisen kerran veteen mennessä se oli aivan sulaa. Kolmannella kerralla siinä tuntui jo riite, kun veteen astui, mutta se hajosi vielä helposti ja pystyi uimaan. Viidennellä eli viimeisellä uintikerralla mennessä veteen olin aivan hämmästynyt: meri oli niin jäässä, että jää ei rikkoutunut uimaliikkeillä, vaan sitä piti käsin ensin rikkoa ja sitten uida. Hämmästyttävää! Eilen uimassa käydessäni laiturin alle olikin asetettu jo propeli, joka pitää veden liikkeessä ja saa siis varsinaisen avannon aikaan, kunhan jäät muuten alkavat reunoille muodostua. Olen käynyt talviuinnilla siitä asti, kun palasin sairastumiseni jälkeen takaisin työhön ja olen sitä mieltä, että sillä on äärettömän suuri vaikutus minun henkiseen mielentilaani. Se pitää minut virkeänä ja siellä sielu lepää ja tulee ihana rauha, kun käy saunassa ja uimassa ja nauttii joka kerta erilaisesta maisemasta. Uinti antaa paljon kaikille aisteille.

Työviikkko meni nopeasti. Maanantaina olin koulutuksessa Hämeenlinnassa ja bussissa matkoilla suihkivat puikot. Tiistaina vietimme hyvän työkaverin läksiäisiä, joka siirtyi muihin tehtäviin ja kokee elämässään isoja muutoksia. Toivotan hänelle kovasti onnea tulevaisuudessa! Torstaina vietin liikuntatuntini kävelemällä kotiin ja kävin sitten illalla vuoden viimeisessä filharmonikkojen konsertissa. Upea konsertti jälleen kerran. Mozaart soi kauniisti solistiviulistien käsissä ja illan toinen teos Brucknerin sinfonia oli upea. Siinä oli kerrassaan mahtavat puhaltimet.

Nyt pitäisi jälleen hoitaa talon pyykkivuorta ja käydä vielä pikaisesti kaupassa. Illalla saamme vieraaksi nuorimmaisen kummit, joten ajattelin myös leipoa hieman, ettei pöydässä ole vain valmiina ostettua. Tosin valmiit joulupiparit ja homejuusto ovat mielestäni yksi parhaimmista tarjottavista näin joulun aikaan. Ruoaksi  laitan uuniin makaroonilaatikon jota on helppo sitten lämmittää näille meidän metsämiehille, jos tulevat vasta lähellä vieraiden saapumisaikaa. Esikoisella on tänään lyhyt sessio teatterilla ja itse ajattelin sinä aikana käydä katsastamassa tämän vuoden VPK:n talon joulumarkkinat, joilta löytyy ihanaa joulutunnelmaa.

Miehellä oli pikkujoulut perjantaina illalla ja minulla on sitten ensi viikon torstaina. On mukava käydä hyvin syömässä, mutta muuhun ei enää tässä vaiheessa taivu. Ei sitä jaksa viikolla lähteä mihinkään enää illalla bilettämään, kun seuraavana päivänä on vielä työpäivä tiedossa. Mutta kuitenkin mielestäni tämä on hyvä ratkaisu, sillä eipähän mene sitten viikonlopun päiviäkään hukkaan krapulan vuoksi!

Huomenna tulee meidän perheen klassikkojuttu eli Tuntematon sotilas. Ne tunnit istutaan tiiviisti tv:n äärellä, vaikka elokuva osataan lähes ulkoa. No,joululahjojen kannalta ajatus on erinomainen.

Tänään sain vielä tehtyä sen, mitä olisi pitänyt jo tosi pitkään. Tilasin nimittäin nuorten rippikuvat ja kiitoskortitkin tulevat sitten seuraavaksi hoidettua saajilleen. Eipä aikaa ole mennyt kuin puoli vuotta..... Lisäksi olen tilannut heidän isot kuvansa kuvaamosta, joista saan hyvin annettua joululahjoja sukulaisille. 

Nyt on pakko lähteä hommiin, jottei päivä kulu liian pitkälle!

 

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille, jotka käytte täällä piipahtamassa ja kiitokset mukavista kommenteista!