Nyt se on sitten totta; kesäloma! Ja ettekös ole keleistä huomanneet, että täällä alkoi loma. 

Kesäkuu meni taas sellaista vauhtia, ettei tänne koneelle enää iltaisin ehtinyt. Esikoinen on kotona ja nuorimmainen tekee niitä kesätöitä Helsingin seudulla. Illat menevät nopeasti ja viikonloppuisin yritettiin käydä siivoamassa mökkiä, jotta päästiin lopulta sinne viettämään juhannusta. Juhannusaattona vielä pesin astioita, mutta nukkumaan päästiin jo puhtaisiin lakanoihin ja huoneeseen. Nyt mökillä on aina jotain pihahommaa tehtävänä kuten arvata saattaa. Onneksi paljon on ihan pelkkää ruohikkoa, jonka saa hoidettua vain ajamalla.  

Keskimmäisellä on mökillä aina oma tärkeä tehtävänsä kun hoitaa saunan lämmittämisen. Hän sai siihen opin papalta ja hoitaa homman tosi hienosti. Kyllä siellä saunassa käymisestä sitten nauttiikin. Ja Eka nauttii pihalla oleilusta ja metsässä juoksemisesta.

Nyt on loman toinen päivä. Torstaina lähdemme käymään miehen sukulaisten luona Oulun seudulla. Vain me kaksi ja koira. Esikoinen lupasi mennä siksi ajaksi mökille tekemään kesäkurssinsa kuntoon, jotta voimme sitten yhdessä viettää lomaa taas kun tulemme takasin ensi viikon alussa. Keskimmäinen on täällä kotimiehenä kun on päivät töissä. Hän on viihtynyt loistavasti varastolla ja miettii jo kuumeisesti minne hakee sitten syksyllä kun tämä rupeama päättyy. 

Näillä keleillä ei sitten juuri Ekan kanssa lenkkeillä. Vähän matkaa juostaan ja mennään ja sitten heittäydytään polulle pitkälleen. Eikä liikuta minnekään! Jippii, että mä nautin tuolla tien vieressä seisomisesta.

Esikoisen synttärit täällä jo vietettiin. Vuosia tuli täyteen 22. Hänellä oli mukava päivä, kun kummitäti tuli tänne vierailulle ja kävivät tutustumassa Aboa Vetus -museoon ja tuomiokirkkoon. Sitten ruokailimme täällä ja kävimme Ekan kanssa lenkillä. Ja oli mukavaa!

Toivottavasti tulee nyt loman aikana kirjoitettua vähän useammin, kun ei tarvitse tehdä töitä koneen kanssa. Tosin ei näillä keleillä juuri sisällä viihdy. Pihalla istuskelen ja luen. Otin käteeni myös sukan kutimen, jos ne vaikka valmistuisivat, että pääsisi aloittamaan seuraavat. Ja ettei työt ihan unohdu, niin huomenna aamulla menen työkaverin vesijuoksemaan, kuten olemme tehneet jo kuukauden päivät. Ajatuskin tuntuu tosi mukavalta.

Oikein mukavaa ja lämmintä heinäkuuta!