Harrastin taas tänään, kun tuntuu, että flunssa on vähän parempi. Elän toivossa, että yskä jäi mereen ja olo paranee.

Viikko on mennyt mukavasti. Sunnuntaina vietimme nimipäiviä ja vieraitakin kävi. Lapsi piti päivästään ja pääsi samalla myös kaksi kertaa metsälle päivän aikana. Kummit joutuivatkin tyytymään minun seuraani, kun sankari oli metsällä. Koska kummitädillä on keliakia tein ainakin yhden uuden asian maalarin haasteen mukaan ja leivoin piirakan, jossa ei ollut gluteenia. Onnistui mukavasti ja oli hyvää.

Viikon aikan tuli jo vähän kudottua miehen sukkaakin ja onneksi tämä kävi kerran viikolla kotona niin sain koetettua sitä ja mitta oli juuri sopiva ennen kärkikavennuksia. Nyt vain ne ja sitten on ensimmäinen valmis.

Olen alkanut nauttia syksystä myös kynttilöiden valossa. Meillä on pitkä olohuoneen pöytä ja siinä on useampi tuikku. On siskolta lahjaksi saatu Pentikin sininen maljakko/tuikku -yhdistelmä, pieni Aalto -tuikku (myös sininen), sininen Ratia -tuikku ja keskimmäisen lapsen koulussa metalllityönä tekemä neljän tuikun teline. Viimeinen on tietysti ehdottomasti rakkain.

Töissä oli viikolla yksi kokouspäivä ja silloin ei koskaan ehdi tehdä muita töitä. Ensi viikolla on yksi Helsinki-päivä ja keskiviikkona pidän saldovapaan. Kouluissa on syysloma, esikoisella koko viikko, muilla vain keskiviikosta eteenpäin.  Tosin keskimmäisellä on tiistaina taksvärkkipäivä, jolloin hän siivoaa kotona. Sain kyllä tänään siivottua heidän huoneensa, mutta koko asunto on syytä imuroida ja heidän huoneestaan on vielä pölyt pyyhkimättä. Joten vähän hänelle on hommia.

Miehellä on ensi viikolla kurssi täällä kotiseudulla tiistaina ja keskiviikkona, joten hän käy Porvoossa vain maanantaina ja torstaina. Perjantaina heillä on pekkaspäivä. Kiva viikko tiedossa, kun mies on täällä kotonapäin. Tiistaina sisko lapsineen ja äitini tulevat käymään illalla ennenkuin lähtevät laivalle. Minä ja pojat ajelemme Tuuriin keskiviikkona, käymään kyläkaupassa. Lupasin sen esikoiselle jo kesällä ja nyt toteutetaan. Torstaina esikoinen lähtee poikien kanssa laivalle (ja äiti pelkää) ja itse ajattelin tilata itselleni kulttuuripassilla liput perjantaina olevaan Turun Filharmonikkojen konserttiin. Ehdimme varmasti juuri sopivasti Helsingistä Turkuun ennen konsertin alkua. Ja sunnuntaina on vuorossa kyläily nuorimman kummien luokse. Viimeksi olemme tavanneet rippijuhlissa, joten aikaa on taas jo vierähtänyt.

Olen ollut niin huolissani koko viikon esikoisesta. Hänen koulunkäyntinsä takkuaa nyt niin kovasti tämän rakkauden päättymisen myötä. Mieluummin hän on kotona ja hyvin mielellään tarttuu myös olutpulloon. Äidin sydän on särkyä lapsen murheen vuoksi, mutta mitään ei pysty tekemään. Pahinta on se, että äitinä olen kaiken lisäksi tyytyväinen tilanteeseen, koska mielestäni he eivät sopineet toisilleen. Nyt toivon vain, että löytyisi uusi ystävätär mahdollisimman pian. Löytyisipä sellainen, joka ei käyttäisi alkoholia ja saisi omanikin siitä luopumaan. Vaikka toisaalta parempi koettaa tässä iässä kuin perheellisenä ja työelämässä mukana olevana. Tässä asiassa ajatukset heittelevät niin kovasti, että välillä en tiedä mitä ajattelisin. Toivon vain, että lapseni selviää tästä kaikesta kunnialla ja saamme ensi kesänä juhlia ylioppilasjuhlia ja miettiä mitä jatkossa olisi kiva tehdä.

Nyt hänellä onneksi on koulun lisäksi tuo teatteri, joka kovasti työllistää. Tänäänkin illalla on vielä laulutreenit ja jo pari tuntia aiemmin hän lähti teatterille harjoittelemaan lauluja pianon kanssa.

Viime viikon tiistaina satoi muutama hiutale lunta ja torstaina oli oikein muutama kunnon raekuuro ja lumisadetta. Mitään ei vielä jäänyt maahan, mutta mies vaihtoi jo talvirenkaat, kun joutuu päivittäin ajamaan niin paljon. Ensi viikonloppuna pitäisi ehkä käydä vaihtamassa renkaat myös esikoisen autoon, mutta sillä ei ole niin kiirettä. Mikäli on huono keli, on parempi että hän jättää auton kotiin.

Tästä lähdemme taas kohti uutta viikkoa!

Mukavaa lomaa kaikille joilla sellainen nyt on!