Tuo upea lintu, joka minua pelottaa. Lapsuudessani kotikaupungin keskustassa oli lampi, jossa asui joutsenpariskunta. Eräänä kesänä ne myös pesivät ja kun pienokainen sitten kuoriutui kukaan ei päässyt lähellekään lampea, kun vanhemmat olivat kiukkuisina häätämässä ihmiset pois.

Aiemmin kun kävin talvella avannossa Ruissalon saaren päässä laiturin toisella puolella saattoivat uiskennella joutsenet ja me toisella puolella avannossa. Se oli aika outoa, että ne linnut olivat merellä jo siinä vaiheessa kun meri oli vielä suurimmalta osalta jäässä.

Eräänä kesäiltana olin uimassa omassa uimapaikassani ja huomasin, että kun lähestyin rantaa sinne, missä vaatteeni ja tavarani olivat, olikin tullut joutsen peseytymään ihan siihen viereen. Pelotti uida lähemmäs, mutta pääsin ihan hyvin. Lintu oli kuin ei olisi minua huomannutkaan. Sain myös kuvattua kännykällä siitä muutaman kuvan.

Keväisin kun menemme äidin luokse on Loimijoessa Jokioisten kohdalla aina paljon joutsenia ja se onkin sellainen bongarien suokkipaikka.

Paljon lyhyitä tuokiokuvia joutsenista!

Palataan taas huomenna!