Vaikka työt on jo vuoden vaihteen jälkeen aloitettu, on silti mukava muistella vielä hetki joulua. 

Joulun valmistelu oli meillä lähinnä lahjojen hankintaa. Muuten en kotona niin kovasti mitään erikoista tehnyt. Koko syksyn ajanhan siivoilin huoneita pikku hiljaa ja järjestelin tavaroita paikoilleen. Tärkeintä meidän joulun vietossa oli se, että kaksosilla oli molemmilla vapaa aatto ja saimme viettää sen kotona koko perhe.

Esikoinen tuli kotiin jo jouluviikon alussa kotiin.

Perjantaina töiden jälkeen kävimme pitopalvelusta hakemassa laatikot. Kinkku oli sulatettu jo alkuviikosta ja paistettiin sitten aaton vastaisena yönä ja lauantaina mies teki vielä palapaistin hirvenlihasta. Laatikoita tilasin 2 porkkanaa, 2 maksaa ja yhden lantun. Yhdet kaikkia olisivat riittäneet, kun ruokailijoita oli tänä vuonna vähän. Perunalaatikon ostin kaupasta, koska pitopalvelu ei tee laktoositonta imellettyä perunalaatikkoa ja halusin sellaisen. Ruokapöytään ostettiin myös peruna- ja punajuurisalaattia ja hieman graavilohta. Myös sillejä löytyi pöydästä. Ruokajuomana nautimme viiniä ja snapsit. Alkoholittomina versioina oli vettä, vichyä ja maitoa.

Joulukuusen mies ja esikoinen kävivät ostamassa torstaina ja samana päivänä se tuotiin myös sisälle. Olemme hakeneet kuusen samoilta kauppiailta varmasti jo lähes 20 vuoden ajan. Meidän miesväellä on loistava maku kuusen suhteen. Se on aina tasainen ja tuuhea ja vielä tänäänkin se on todella kaunis. Eikä yhtään neulaa varise. Aattona aamulla pojat sitten koristelivat kuusen. Nyt tähän hommaan osallistui myös miniä.

Perjantaina illalla imuroin ja vaihdoin olohuoneen maton. Samana iltana kotiin tuli myös toinen kaksonen, jolla myös aaton aatto oli vapaa. Oli niin kotoista ja mukavaa, kun lapset alkoivat kerääntyä kotiin. Aatonaatto iltana tuli sitten toinenkin kaksosen avovaimonsa kanssa. He toivat mukanaan myös ihanan kaniinimäyräkoira Waldon, joka oli hiukan ihmeissään kun oli vieras paikka ja paljon uusia ihmisiä. Mutta hyvin tulimme juttuun.

Lauantaina vaihdoin lakanat ja kävimme silloin jo joulusaunassa. 

Aattona katselimme totuttuun tapaan Lumiukon ja Joulurauha julistuksen. Koska nuoren parin piti siirtyä jo iltapäivällä miniän vanhemmille, jaoimme lahjat heti kun joulurauha oli julistettu ja lahjojen jaon jälkeen syötiin. Sitten nuoripari lähti ja me jäimme tänne kotiin neljästään. Pelasimme yhdessä pojan saamaa Aikamatka -peliä ja keitimme joulukahvit, jotka nautittiin joulutorttujen ja konjakin kera. Niin se aatto kului ja oli oikein mukava.

Olimme olleet todella kilttejä koko porukka. Me miehen kanssa saimme keraamisen paistinpannun ja herkkukassin, jossa oli kahvia ja jouluteetä sekä suklaata ja mukit, joissa oli mersun tähti. Aivan upeat! Sellaiset saivat myös kaikki pojat. Myös suklaata tuli koko perheelle useampi rasia ja työkaveriltani sain ihanan tontun ja jouluherkkuja häneltäkin. Esim. viikunahillo on ollut aivan ihana herkku juustojen kanssa. Sain myös ihanan Vichyn seerumin, joka on tehty juuri vaihdevuosi-ikäisen iholle. Ja kummipojalta saimme pullon viiniä. Lisäksi sain museokortin, jota olin jo toivonutkin ja kirjan, joka on aina mieluinen lahja. Ja vielä tuli yksi lahjakortti S-ryhmän kauppaan. MIes sai kunnon sytkärin metsästysmatkoja varten, jäsenyyden Ursaan vuodelle 2018, kaksi ihanaa solmiota ja pullon brandya ja tietysti kirjan. Pojille pukki toi kirjoja ja dvd-bokseja, esikoiselle myös voileipägrillin ja sähköhammasharjan sekä kortti Steamiin, jolla voi sitten kotona pelata. Yksi pojista sai kaksi lahjakorttia kirjakauppaan ja vähän vaatetta sekä uuden lautapelin Aikamatka. Sitä pelattiin aattoiltana ja se olikin tosi mukava. MIniä sai myös kirjan ja ison ihanan tontun, kauneuden hoitoaineita ja TPS:n vauvabodyn, jonka selässä lukee PIKKU 2. Myös hänen miehensä sai 50 cm:n bodyn, joka oli isämallia eli kietaisumalli. Hänn sai myös lahjakortin vaateliikkeeseen ja vähän vaatetta, koska on äärimmäisen huono ostamaan itselleen vaatteita.

Niin varmasti huomasitte, että tälle meidän nuorelle parille ostettiin lahjaksi vauvan vaatetta. He nimittäin saavat kesäkuussa vauvan ja minusta tulee mumma ja miehestä ukko. Ainakin nyt nämä nimet tuntuvat hyviltä, katsotaan miltä sitten kesällä näyttää. Saimme tietää tämän ilouutisen muutama viikko sitten ja nyt jouluna uutinen kerrottiin myös tulevalle isomummille ja isotädille. En osaa oikein edes sanoin kuvata, miten ihanalta tämä on tuntunut ja miten paljon nautin tästä odotuksesta. MIniä kyllä on ollut huonovointinen ja väsynyt, mutta toivottavasti olo paranee kun viikkoja tulee lisää.

Joulupäivänä vierailimme siskoni luona, koska äitini vietti siellä joulun. Toinen kaksosista joutui lähtemään töihin jo puolen päivän jälkeen. Häntä asia kyllä harmitti tosi kovasti ja vietimmekin paljon aikaa puhelimessa sinä päivänä. Myös meidän nuoripari tuli siskon luokse ja jälleen ihailtiin kovasti tätä odotuksen onnea. Päivän aikana syötiin ja juotiin ja kahviteltiin. Illalla kävimme vielä Metsolan hautausmaalla viemässä kynttilät miehen isän eli appeni ja miehen kummien haudoille. Vesi- tai räntäsateessa ajettiin kotiin.

Tapaninpäivä meni töihin sitten jo toinenkin poika ja me olimme täällä kotona vain kolmistaan. Päivästä tuli sellainen rauhallinen pyjamapäivä! Katselin tallenteita tabletilta ja lämmitimme ruoan. Päivä oli mukava. Tämän jälkeen palattiinkin sitten arkeen ja loppuviikon olin normaalisti töissä.

Viime viikonloppuna vaihtui sitten vuosikin meillä kaikessa hiljaisuudessa. Pojat olivat töissä ja esikoinen vietti aikansa meillä. Kävimme kyllä esikoisen kanssa katsomassa raketteja vähän kauempana kotoa, mutta hyvin nopeasti tuli niin kylmä, että tulimme kotiin. Olimme kuitenkin nähneet muutaman kauniin raketin, joten vuosi oli vaihtunut ihan hyvin.

Onnea uudelle vuodelle 2018! Toivottavasti tämä on hyvä meille kaikille!