Kohta se on toinenkin lomaviikko vietetty. Nyt olemme olleet esikoisen kanssa päivät täällä kotosalla ja nauttineet keväästä. Kainuussahan on vielä talvi. Olemme käyneet Ekan kanssa pitkillä lenkeillä, olen pessyt pyykkiä ja siivonnut vähän nurkkia. Tein myös jotain sellaista mitä en ole tehnyt pitkään aikaan eli leivoin laskiaispullat ihan itse. Nopeasti tekivät kauppansa täällä kotona. Äkkiähän tuollaisen pullataikinan leipoo, kun vain saa itsestään aikaiseksi, että ottaa aineet esille ja leipoo. On ollut aivan mahtava viikko. Pojat ovat tulleet hyvin toimeen keskenään ja minä olen todella saanut levätä.

Keskimmäinen menee tänään työhaastatteluun, kun haki Itellalle aamulehdenjakajan kesätyöntekijäksi. Olisi se rahaa ellei ammattia vastaavaa työtä löydy. Tällä hetkellä hän ei edes halua hakea oman alan töitä vaan kaikkea muuta. Eilen jo mietimme ammatin vaihtoa, mutta onpa tuokin tehty vaikeaksi. Kun hänellä nyt keväällä tulee olemaan ammattitutkinto, ei hän voikaan hakea enää kevään yhteishaussa uudelle linjalle. Ja vielä puhutaan siitä, että pitäisi olla valmis hankkimaan useita ammatteja elämänsä aikana. Kyllä kai! Kurja vaan, että tänä vuonna valinta on tuntunut ihan väärältä, mutta nyt sitä ei ole enää mahdollista oikaista. Aikuiskoulutus on seuraava vaihtoehto, mutta siihen pitää olla vuotta vanhempi. P****a juttu! 

Hartiat ovat vihoitelleet koko viikon niin, ettei ole tullut mieleenkään ottaa käteen käsityötä. Se kyllä kaihoisasti huutelee minulle tuolta korista, mutta ei auta. Sen vuoksi en myöskään ole ollut tällä viikolla täällä koneella. Töissä kun tämä on taas pakollista. Seuraavat kaksi viikkoa ovat sellaista vaakalentoa, että toivottavasti en unohda mitään tärkeää. Molemmilla viikoilla kolme Helsinkipäivää ja jälkimmäisellä vielä niin, että olen koko alkuviikon hotellimajoituksessa. Sitten on vuorossa ammattiliiton seminaarimatka Tallinnaan ja sen jälkeen keskimmäinen lähtee työssäoppimisjaksolle isänsä työmaalle koko loppukevääksi. Myös nuorin hakee työssäoppimispaikkaa kahdelle viimeiselle kuukaudelle, joten täällä ollaan kohta ihan yksin......ai niin, onhan mulla Eka!

Että sellainen maaliskuun alku! Vauhdilla alkaa ja jatkuu, toivottavasti ehdin jossain vaiheessa taas vähään päivitellä kuulumisia.