Esikoisen muuttokuorma saatiin kunnialla Kajaaniin ja asunto sisustettiin oikein mukavaksi opiskelijaboksiksi. Hyvin on siellä esikoinen viihtynyt, ei ole vielä kotona käynyt. Lupasi tulla vasta syyslómallaan joka on lokakuun viimeisellä kokonaisella viikolla. Pitää kovasti koulustaan ja luokkakavereistaan. Yhteyttä pidetään kyllä päivittäin tekstiviestein ja kummisetä ehti jo käydä kylässäkin. Tuli pohjoisen metsästysmatkaltaan ja poikkesi samalla tekemässä tupatarkastuksen. Esikoinen oli läpäissyt testin. Kävivät myös yhdessä syömässä pizzaa, joten kiva käynti oli ollut. Esikoinen oli oikein onnellinen saamastaan seinäkellosta. Myös isä kävi viime perjantaina kylässä kun meni metsästämään pohjoiseen. Vei esikoiselle vielä täällä kotona olleita tavaroita kolme laatikollista ja kun minä ja mummi lähdemme kylään parin viikon päästä, on vietävää vieläkin odottamassa.

Töissä kolme viikkoa on mennyt kuin siivillä. Kokouksia on ollut ja yksi koulutuspäiväkin sopii näihin viikkoihin. Oikein hyvä päivä muuten. Kyllä kouluttautuminen kannattaa. Siitä meillä saatiinkin sitten taas isojen kirjaimien keskustelunaihe, kun minun pitäisi mennä koulutukseen sillä viikolla kun nuoremmilla on syysloma. Koulutukseni kestää maanataista torstaihin, mutta vielä tässä mietin, että uskallanko lähteä, vai millaista taistelua on sitten paluu tänne kotiin. Minä kun kuulemma aina olen näillä reissuilla huonoilla teillä. Ajatuskin välillä itkettää, mutta toisaalta tuntuu, että periksi ei saa antaa. Jos annan perheen päättää mitä teen, saan kohta irtisanoa itseni ja jäädä kotiin lukkojen taakse päiviksi.

Viime viikolla meillä oli TYKY-päivä ja kävimme Naantalissa golfaamassa. Ei ollut minulle lainkaan tuttu laji enkä innostunut vieläkään. MInigolf voisi olla kivaa ja pienellä puttausradalla harjoittelin, mutta en  halunnut mennä oikealle harjoitusradalle.Tietysti myös vasenkätisyyteni aiheutti tähän vähän hankaluutta, kun en huomannut katsoa, että olisi ollut minulle oikean kätinen maila. Muuten oikein kiva ilta, joka päättyi iltapalaan työpaikalla. Kotona olin jo seitsemän jälkeen.

Kaikki viikonloput on nyt vielä vietetty mökillä. On ollut ihana saunoa pimeässä illassa ja nauttia syksystä. Sieniä ei ole metsässä juuri ollut, mutta raitista ilmaa on saatu kyllä. Pihaa on myös siivottu syyskuntoon ja viime viikonloppuna pestiin ja vahattiin myös esikoisen auto, jota ei viety Kajaaniin vaan se jäi nyt talveksi ainakin äidin käyttöön. Tosin kun pakkaset alkavat, auto saa jäädä seisomaan. Ei pysy ikkunat auki eikä ovet kiinni pakkasilla, joten ei kannattane riskeerata. Viime viikonloppuna haimme myöskin pappani muutamaksi tunniksi mökille. Hän olikin asiasta kovin mielissään. Hänen syksynsä on ollut melko raskas, koska hän ei muista vaimonsa kuolemaa vaan elää ajatuksissaan hänen kanssaan ja kaipaa hänen luokseen. Meistä tuntuu, että hänen pitäisi päästä vanhoihin asuntoihinsa, koska hän ilmeisesti kuvittelee vaimonsa olevan siellä ja hänet vain on toimitettu hoitokotiin. Rankkaa meille ympärillä oleville! Ehkä tilanne muuttuu taas hetken kuluttua. Tosin ilmeisesti ei parempaan suuntaan. Herra Alzheimer on tosi kurja seuralainen.

Yhdet sukat on myös tullut kudottua. Työkaveri täytti elokuussa 50 vuotta ja sukat valmistuivat viime viikolla kokouspäiväksi. Työkaveri tosin ei päässyt paikalle. Mutta näemme varmasti pian. Tänään aloitin sukat toiselle nuoremmista. Hän on odottanut uusia sukkia jo pitkän aikaa.

Toinen nuoremmista otti omaksi huoneekseen esikoisen huoneen ja sinne on nyt ostettu uusi iso tv ja pleikkari ja aika kuluu kummasti oman huoneen kätköissä. Toinen osti hienon uuden kännykän ja myös sen kanssa on touhuttu kovin. Mies osti myös lahjarahoillaan uuden puhelimen ja nyt metsästysreissulla hän on ennättänyt kadottaa sen. Saattaa kyllä tulla jostain vielä vastaan, mutta onhan se voinut taskusta pudota metsäänkin. Onneksi hänellä oli vanha puhelin myös  mukana niin yhteydenpito on sentään onnistunut. Yksi pyy on saatu ja jonkun verran myös suppilovahveroita. Vielä hän siellä viikon viihtyy ja tulee kotiin sitten taas esikoisen kautta.

Nyt on lähdettävä katsomaan miten tämän vuotiset tähtitanssit alkavat. Oikein mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille! Toivotaan kauniita kelejä!