Niin se taas saatiin joulu vietettyä! Tänään on ollut perheen löhöpäivä. On katseltu tv:tä, luettu ja touhuttu kukin omia juttujamme.

Eilen olimme siskon luona viettämässä Joulupäivää. Koska siellä ollaan allergisia, Eka ei pääse matkaan mukaan, mutta hyvin kaveri oli täällä päivän pärjännyt. Itsellä vain on aina sellainen olo, että kun on vapaata, haluaisi viettää ajan koiran kanssa, kun arkena se joutuu olemaan niin paljon yksin. Tosin nythän tilanne on hieman toinen, kun pojat kotiutuivat armeijasta ja vielä molemmat ovat työttöminä niin Ekalla on kotona kavereita. Joulupäivänä syötiin hyvin, juotiin hieman viiniä ruoan kanssa ja laulettiin joululauluja. Ihanaa! Siskon mies on alkanut myös tehdä sukututkimusta nettiohjelman avulla ja olipa hauska nähdä millaisia suuruuksia hänen sukuunsa on kuulunut vuosien mittaan. Kiitos vielä teille kaikille! Siskon poika sai roppakaupalla hyviä ohjeita, kun armeija kutsuu 4.1.2016. 

Aatto vietettiin tänä vuonna ihan oman perheen kesken. Mies oli sairaslomalla aivotärähdyksen vuoksi tiistain ja keskiviikoon, joten hän ennätti tehdä lintukastikkeen valmiiksi ennen aattoa eikä hänen koko päivänsä kulunut keittiössä. Kinkku onnistui aivan mahtavasti. Se oli iso ja maukas. Olimme myös olleet kilttejä. Kaikki saivat paketteja, joista pitivät kovasti. Mieheni sai ison padan ruoanlaittoa varten, minä uuden puhelimen, esikoinen sarastuslampun, kaksoset vaatetta ja kapselikoneen ja Eka leluja, mm. Pojat olivat hakeneet alkuviikolla kuusen ja se oli jälleen kerran tosi kaunis.

Kuusi.jpg

Eka on kaikkina päivinä päässyt lenkkeilemään useamman kerran. Ulkonahan ei juuri joulua osaa ajatella kun on lämmintä ja lumetonta. Tänään täällä on satanut hieman lunta, joten tunnelma alkaa olla jouluisempi. Huomenna saamme vielä huilata ja maanantaina pitää taas lähteä töihin. Itse pidän pari vapaa päivää loppiaisen jälkeen, jolloin on mahdollista lähteä viemään esikoinen takaisin kainuuseen. 

Sain muuten Joulupäivänä ihanan kynsihoidon. Siskon tytöstä tulee kosmetologi ja hän taas kaunisti meidän kaikkien suvun naisten kädet. 

Kynnet.jpg

Kuva on otettu vielä vanhalla kännykällä, jonka kamera ei ole niin hyvä kuin uuden. Uusi vain tarvitsee microsimin, joten saan sen käyttöön vasta ensi viikolla. Mutta idean löydätte kyllä jo tästä. Molemmissa käsissä on siis yksi glitter-kynsi joulunpunaisten joukossa. 

Pojat siis kotiutuivat viikkoa ennen joulua. Toinen oli korpraali ja toinen jääkäri kotiutuessaan. Jääkärille tarjottiin työpaikkaa armeijan varusvarastolta, mutta hän kyllä odottaa vielä pääsyä sinne linja-autofirmaan. Täytyy pitää peukkuja, että he pystyvät hänet palkkaamaan, vaikka vähän reittejä kilpailutuksissa menettivätkin. Kyllähän se vähän kaverin mieltä alensi, kun tämä ennen kotiutusta selvisi. Kotiutumisen jälkeen he hakivat vielä esikoisen kotiin. Ottivat reissuun meidän oman auton, jonka kulutus on pienin. Mies lähti metsälle toisen pojan autolla ja minä tein lahjakierroksen toisen autolla. Miehelle sattui tietysti tuolla reissulla sitten se onnettomuus. Takaluukun ylhäällä pitävät hydrauliikkapumput ovat kuluneet ja kylmällä ilmalla eivät pysy ylhäällä. Niinpä se pääsi putoamaan mieheni päähän kun otti koiraa autosta pois. Seurauksena aivotärähdys ja kamala päänsärky koko viikon. Lääkärissä käydessä silmät eivät reagoineet valoon kuten olisi pitänyt, joten sairasloma ja ajokielto oli tosiasia.

Kättä ja niskaa on hoidettu joulukuussa fysioterapiassa. Toinen käsi on ollut elokuusta asti tosi huonossa kunnossa ja sen vuoksi tämä kirjoittaminenkin on vähissä. Töissä jo päivät on koneella, niin illat pitää lepuuttaa. Lisäksi hampaaseen on tehty juurihoitoa, joten jännitystä on elämässäni riittänyt. Pelkäsin kovasti tuota hoitoa, mutta tuo uusi hammaslääkäri on niin mahtava, että kaikki on sujunut tosi hyvin. Seuraavalla käynnillä saan jo lopullisen paikan. Toteankin kaikillel, että puheet juurihoidon kauheudesta ovat tosi ylimitoitettuja kuten synnytyskertomuksetkin, joten älkää uskoko vaan menkää reilusti tilanteeseen jos eteen tulee.

Tänä jouluna ei myöskään lahjapaketeista kukaan löytänyt sukkia. Yhdet työkaverin sukat ovat vielä tekemättä ja sitten niitä pikkusukkia pitäisi tehdä muutamat. Onneksi ensi vuonna ei ole montaa "pyöreitä" täyttävää. Saan ehkä sukat ajoissa kuntoon. Sitäkin hommaa tuo käden kipuilu on kovasti haitannut. Mutta eiköhän se siitä vielä kuntoon tule.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana ja lämminhenkinen joulu!