Nyt se alkaa olla joulu paketissa. Tosin kuusi meillä vielä on ja taitaa olla viikonloppuun saakka. Huomenna aamulla kun lähdetään kohti Kajaania esikoista viemään äitini kanssa. Eka jää tällä kertaa kotiin, koska on niin kylmää ja matka on pitkä. Ja kun kotona on porukkaa, joka ulkoiluttaa ja ruokkii, ettei tarvitse olla yksin.

Vuodenvaihde meni tutulla kaavalla. Ekan kanssa juostiin katselemassa onko saalista jossain kun kerran pauke käy ja muutama oma raketti lähetettiin. Aika hiljaista oli näillä meillä kulmilla. Lähes kaikki lapset ovat jo aikuistuneet ja viettivät vuodenvaihdetta muualla kuin tässä kotinurkilla. Meidän koko jälkikasvu viihtyi kanssamme täällä. Enin osa ajasta meni tietysti tv:n vieressä jääkiekkoa katsellen. Kyllä oli eilen taas upea finaaliottelu ja voitto Suomen nuorille.

Töissä on ollut hiljaista näin vuoden päättyessä ja uuden alkaessa. Ensi viikolla kyllä alkavat jo kokoukset, mutta eiköhän sekin siitä taas hyvin lähde liikkeelle. Olin eilen viimeisen kerran fysioterapiassa. Nyt pitäisi laittaa oikea käsi käyttökieltoon, koska edes fysioterapia ei saanut kipua pois kyynärpäästä. Joulun aikana huomasin, että tilanne oli aivan toinen. En tehnyt käsitöitä enkä ollut koneella ja käsi oli ihan hyvä. Eli sairasloma tähän voisi auttaa, mutta ei mikään muu. Todennäköisesti kädessä on tulehdus (elokuusta asti), mutta  oma työpaikkalääkärini ei anna sairaslomaa, ellei ole pää kainalossa. Ja koska kyseessä lienee työperäinen sairaus, käynnit on tehtävä omalla lääkärillä. Käsi nimittäin rasittuu heti tässä koneella olosta. Enkä minä pysty tekemään töitä vain vasemmalla kädelllä. Eli katsellaan kuinka käy. Ei tuo lähes 1300 km:n autolla ajokaan ole sitä mistä käsi onnesta huutaisi. No, särkylääkettä kehiin ja ensi viikolla sitten lääkäriin.

Eka sai eilen toisen kipupiikkinsä ja kyllä se ainakin nyt on ollut rauhallisempi. Toivottavasti lääkkeestä saadaan se vuoden apu, joka parhaimmillaan on tarjolla. Lääkäri oli sanonut, että nivelrikko on tosi alkavassa vaiheessa eli olimme onneksi hyvissä ajoin asialla. Pitkiä lenkkejä on tehty, vaikka pakkanen huitelee n. 20 asteessa. Ekaa ei tunnu kylmä haittaavan. Itse saa kyllä miettiä, että mitä sitä päällensä laittaisi. Herkästi siinä vauhdissa tulee lämmin. 

Nyt on annettava taas kädelle lepoa. Palaillaan linjoille!