Elokuun alussa pojat sitten saivat korttinsa ja sen jälkeen meillä on autoiltu hyvin innokkaasti. Äiti saa istua hantin paikalla tai jopa takapenkillä. Hyvin varmoilta kuljettajilta pojat ovat vaikuttaneet, mutta jos autokoulussa ajetaan n. 20 ajotuntia, ajoivat pojat opetteluaikana varmaan 200 ajotuntia. Kyllähän se eri tavalla tuo varmuutta ajamiseen. Koulumatkat kuljetaan omilla autoilla ja onhan se mukavaa, ettei tarvitse huonollakaan ilmalla bussia odotella ja kastua. Aikamoinen taloudellinen rasitus nämä autot tietysti ovat, mutta vielä on jollakin tavalla selvitty ja eiköhän tästä eteenpäinkin selvitä.

Miehen veli vaimonsa ja pienen poikansa kävivät mökillä kylässä elokuun alussa. Nuori vaimo oli aivan yllättynyt miten ihanan vihreää Suomessa on ja miten hyvä täällä on hengittää. Onhan tämä erilaista kuin Marokossa. Annoimme heille myös mahdollisuuden saunoa mökkisaunassamme ja vihtoa. Se oli aivan mahtavaa hänen mielestään. Grillasimme ruokaa ja tein lisäksi salaattia. Aina pitää huomioida, ettei ole mitään sianlihaa. 

Esikoinen saapui vielä uudelleen kotiin viettämään kesää heinäkuun lopulla ja takaisin kotiin hän lähti junalla elokuun puolessa välissä, kun veljien koulu alkoi. Sen jälkeen päivisin ei enää täälläkään ollut mitään tekemistä ja kesän esseet odottivat vielä kovasti kirjoittajaansa kotona.

Kaksi viikonloppua käytettiin kodin siivoamiseen. Toisena viikonloppuna siivosimme poikien huoneet. Työ vei koko lauantaipäivän, koska toisen pojan huoneessa oli vielä heidän lelujaan tallessa. Nyt ostimme lisää varastotilaa poismuuttaneelta naapurilta ja saimme pakattua aarteet sinne. Vielä he eivät antaneet lupaa niitä hävittää. 

Toinen viikonloppu oltiin kotona sen vuoksi, että oli sateista ja silloin mökillä ei ole mitään tekemistä. Siinä ahtaudessa vain hermostuu koko sakki jos pitää olla sisällä. 

Kiireet töissä ovat nyt alkaneet ja kaksi ensimmäistä Helsinkipäivää on tullut käytyä. Työt tuntuvat vain lisääntyvän, kun osa väestä siirtyy toisiin tehtäviin. Mukavaahan se on, kun on töitä, mutta olisi mukava saada siitä myös vaativuuden mukaista palkkaa. Asia tulee otettavaksi esille ensi viikon kokouksessa. Tosin ajattelin myös hakea kentälle töihin, kun muutama paikka  täällä Etelä-Suomessa on nyt sijaisuuksina auki. Tosin se tarkoittaisi myös minulla asumista pois kotoa, mutta eiköhän se onnistuisi. Asioilla on tapana järjestyä.

Eilen olimme päivän mökillä, kun miehellä oli metsästysseuran saunailta. Oli kuulemma ollut ihan mukava porukka ja hauska iltapäivä. Onneksi hän ehti kanssani omalle mökille vielä saunaan. Ei ollut tuolla tapaamisessa saunaan mennytkään. Keskittyi ruokapödän antimiin. Ja minä onnistuin lämmittämään saunan, jes! En ole koskaan aiemmin lämmittänyt sitä ja sytytyksen kanssa oli kyllä nytkin ongelmia, mutta sitkeydellä se onnistui.

Harrastuksiin on Ekan kanssa lenkkeilyn ohella kuulunut kerran viikossa vesijuoksu taas töissä ollessa ja muutama uimareissu iltaisin. Ne tosin ovat jääneet vähemmälle, kun illat kuluvat niin nopeasti näin kun kaikki pitää hoitaa itse ruoanlaitosta pyykinpesuun. Olen aloittanut kirjahyllyssämme olevan Ken Folletin tuotannon lukemisen ja Neulansilmä sekä Pimeää meren yllä -kirjat on tullut jo luettua. Sekä erinäinen määrä lehtiä. Digimoxin tallenne valikoimaa olen yrittänyt kovasti tyhjentää, koska tallennustila hupenee uhkaavasti. Mutta aika ei tahdo riittää kaikkeen. Varsinkin koko perheen tallenteet roikkuvat katsomatta, kun siippa majailee Sammatissa viikot.

Keskimmäinen sai työssäoppimispaikan miehen mukana Espoossa ja lähtee sinne loka-marraskuuksi. Mies on kesälomalla lokakuun, joten silloin poika saa harjoitella ihan itse asumista miehen kämpillä. Hyvä on opetella tuota vastuunottoa hänenkin.

Käsityöt eivät ole edelleenkään houkutelleet, mutta nyt on tartuttava puikkoihin, sillä yksi parhaista työkavereistani siirtyy kahden viikon kuluttua toisiin tehtäviin ja ajattelin tehdä hänelle sukat ettei hän vain unohda minua. Myös mies pyysi ohuita villasukkia itselleen ja syntymä- ja muita merkkipäiviä alkaa olla tässä syksyllä tulossa. 

Oikein hyvää alkanutta syyskuuta kaikille!