Kylläpä on päivällä mittaa! Mistä sekin johtuu, että tämä päivä tuntuu olevan loppumaton? Oma siskoni on aikoinaan pitänyt päivää niin pitkänä, että lähti jopa kävelemään, kun ei enää kontaten riittävästi edennyt. Heh!

Ihana ystävättereni ilmoitti aamulla saaneensa eilen puolen päivän aikaan pienen poikavauvan. Heidän esikoistyttönsä täyttää syksyllä viisi ja nyt talossa tuhisee vauva. Ihanaa! Kohta pääsee taas katsomaan pientä ihmistä.

Esikoinen vaihtoi matikan ryhmää suppeammaksi ja heti kannatti. Kokeesta tuli 9, joten parannusta oli sellainen 4-5 numeroa. Pitkä matikka on mielestäni täysin yliarvostettua eikä sillä ainakaan käytännön kanssa ole mitään tekemistä. Ei sen puoleen, en minä olisi ikinä kyennyt lukemaan pitkää matikkaa ja silti olen päässyt tavoitteeseeni. Vaikka jossain vaiheessa sanottiin, että oikeustieteellinen edellyttää pitkää matematiikkaa. Ei pidä paikkansa. Lyhyellä pärjää ihan hyvin.

Miehelle tarjottiin sitten eilen töitä talon sisältä. Siirtopaikkana vain olisi Mikkeli, johon meiltä on sellainen 350 km, eli ei ihan joka ilta kotiin töiden jälkeen. Ei muuten mitään, mutta ei voida edes ajatella, että muuttaisimme koko perhe. Lasten koulut on täällä ja minun työni ja miehen tarjouskin on vain määräaikainen. No, jos työnantaja riittävästi maksaa, niin sinne sitten vaan.

Tällä viikolla kävin töissä joka päivä polkupyörällä, paitsi tietysti maanantaina, kun minulla oli äidin auto. Vastatuuli eilen kotiin tullessa meinasi hyydyttää minut täysin. Talvi on taas tehnyt tehtävänsä ja kunto on ihan maassa. Mutta kyllä se siitä nousee.

Hieno esikoisen huoneen siivous meni sitten tänään ihan perseelleen. Hänen kaapistaan pettivät hyllyt. Olin ilmeisesti laittanut liikaa tavaraa. Nyt on kaikki roju huoneen lattialla ja odotamme ensi viikkoa korjauksen kanssa. Ei sitä sentään pääsiäisen pyhinä mennä remonttia tekemään. Vaikka kutonut tänään olenkin. Keskimmäisen lapsen sukka valmistui ja äidin huivista alkoi jo viimeinen lankakerä. Viikon verran menee ja sitten on varmasti valmista. Eli äitienpäivähuivi siitä tulee!

Nyt odotellaan ruokaa ja sitten onkin taas aika viedä keskimmäinen jalkapalloharjoituksiin. Kovasti on poika innostunut pelaamisesta ja tuntuu ihan kivalta. Sunnuntaina käydään isovanhempien luona ja mökillä katsastamassa mökki kevätkuntoon, eli pellit pois piippujen päältä, jotta vanhukset voivat taas pikku hiljaa aloittaa lämmityspuuhat.

Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille!