Siis niin parasta mitä tiedän. Mä nautin siitä pimeydestä joka nyt iltaisin alkaa vallata alaa. Voi sytytellä kynttilöitä, käpertyä vilttiin ja katsoa tv:tä tai lukea. Sukkapuikot ovat alkaneet huudella ja Ekan kanssa voi  huoletta olla tunnin ulkona, eikä tule vielä liian kuuma.

Mökillä on ihanaa tähän aikaan vuodesta. Ei katuvalojen loistetta, ulkotulia saunapolulle ja lämmitystä jo sisälläkin. PImeydessä on jotain ihan maagista. Minusta on ihana lähteä koiran kanssa ulos vielä kymmeneltä, kun pimeys alkaa jo olla huomattavaa.

**************

Työviikko alkoi kiireessä ja töiden jälkeen kävimme kaupassa. Aamulla töihin mennessä satoi taivaan täydeltä, mutta minä lähdin pyörällä liikkeelle ja se oli ihanan virkistävää.

Esikoisen uusi kouluvuosi alkoi tänään. Tuntui kovasti tyytyväiseltä kun soittelin hänelle. Yhdessä vain ihmeteltiin, miten nopeasti se vuosi onkaan mennyt. Ja mietittiin, että tämä menee nopeammin, koska hän on jo yhden talven kainuussa viettänyt, joten ei enää tule mitään uutta. Esikoista tämä pimeys ei kyllä kiehdo. Hän kärsii tästä vuoden ajasta ja olen ajatellutkin, että hänelle olisi varmasti hyvä hankkia sellainen herättävä kirkasvalolamppu. Onhan se pimeys siellä ihan eri mittakaavassa kuin täällä.

Nuorimmat lähtivät metsästysrantaan katsomaan lintuja ja veivät kaveria jalkapallotreeneihin. Minä laittelen ruokaa ja laitoin saunan lämpiämään. Saa nähdä miten keskimmäisen käy; oli ihan vähän lämpöä tuossa iltapäivällä ja päänsärkyä valitteli. Flunssaa on liikkeellä.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!