Nyt se iski sitten flunssa meikäläiseen. Viime viikon torstaina aloitin yskimisen ja viikonloppuna oli sitten jo kuumetta. Maanantain olin kotona, koska olin tilannut jo aiemmin lääkäriajan tiistaiaamuksi. Mullahan on viime kesästä asti ollut verenpaine kovasti korkealla ja nyt puolen vuoden seurannan jälkeen keskiarvo aamuverenpaineessa oli vai noussut. Tiistaina menin sitten lääkäriin tämän verenpaineen vuoksi ja sanoin lääkärille, että tämän flunssan hän saa hoitaa ihan kaupantekijäisinä. No, mitään muuta kuin lepoa tähän ei ole, joten sairaslomaa sain torstai-iltaan saakka ja verenpaineeseen lääkityksen. Eli täällä sitä nyt sitten lepäillään kotosalla. Yskä on hirveä, nenä täynnä räkää ja lämpö nousee heti kun on vähän aikaa pystyssä. Pakko välillä tosin olla, koska Eka tarvitsee muutaman pienen lenkin päivässä. Kauan en jaksa ulkona olla vaan on äkkiä tultava sisään. Ottaa aina hengitykseen kun ulkona kävelee ja yskittääkin paljon enemmän. Onneksi siippa on vapaalla jo perjantain ja tulee kotiin jo huomenna illalla niin pääsee koirakin kunnolla pihalle.

Eli hyvinhän tämä viimeinen yksinäinen viikko on lähtenyt käyntiin. Eilen illalla sain työkaverin sukatkin valmiiksi, kun tallenteita katsoessa kudoin toisen sukan loppuun. Nyt pitäisi jaksaa aloittaa ensimmäiset vauvan sukat. Niitä nyt ei kauan sitten pitäisi pukoilla pitää. Ehkä tässä jossain vaiheessa jaksaa.

Alokkaamme oli myös eilen aamulla käynyt lääkärin vastaanotolla ja hänellä oli todettu poskiontelontulehdusta. Oli eilen koko päivän vapaa palveluksesta ja tänään ja huomenna vielä vapaa marssi-, taistelu- ja liikuntapalveluksesta. Pääsee huomenna ampumaradalle auton lavalla eikä tarvitse marssia. Polvelta ampuminen on vielä uusimatta, mutta muut ovat menneet hienosti. Upeita tuloksia hän on saanut, kun on lakannut jännittämästä. Ja lomalle pääsee perjantaina, koska silloin hänellä on täyden palvelun päivä. Olemme luvanneet mennä lauantaina näyttämään sotilasta mummille ja sen hän oli sanonut myös lääkärissä, että on sopinut jo menoa lomalle, eikä haluaisi sen nyt palavan. Lääkäri oli ymmärtänyt. Muutenkin alokkaiden kohtelu on parantunut, kun kokelaat tulivat paikalle. Ei voi alikessut enää niin kovasti alokkaita simputtaa, jonka siis pitäisi olla jo kokonaan kiellettyä armeijassa, mutta eipä vain ole. 

Onneksi töissä on ollut hiljaista niin ei ole mitään suurta ongelmaa tämän sairaslomankaan suhteen. Tämänpäiväisen ammattiyhdistyksen kokouksen osallistumisen jouduin perumaan, koska en todellakaan jaksaisi istua kokouksessa. Eikä sitä näin sairaana oikein voi osallistuakaan, kun ei kerran ole työkuntoinenkaan.

Huomenna sitten jännitetään, kun nuorimmalla on linja-autokuljettajan inssi aamulla ja alokkaalla ammunnat. Nuorimmaisen kirjallinen meni läpi täysillä pisteillä. Ajokoetta varten hän harjoittelee tänään peruuttamista työharjoittelupaikkansa pihalla. Tällä viikolla hän on saanut harjoitella ajojärjestelijän tehtäviä ja kovasti on tykännyt siitäkin puuhasta. Nettimartalle tiedoksi, että meidän nuorimmasta tulee sulle kova kilpailija......

Eka nukkuu ja juoksee tuolla patjalla kun kirjoittelen tätä. Se on hauskan näköinen, kun koko koira hytkyy ja tassut käyvät kovaa vauhtia. Välillä jopa haukkuu unissaan. Eli empiirinen tutkimustulokseni on; koirat näkevät unta!

Oikein mukavaa päivänjatkoa teille kaikille! Minä painun lepäilemään.