Mistä johtuu, että meidän viikoissa on vain maanantai ja perjantai ja sitten lyhyt viikonloppu? Tällä viikolla tuntui kyllä, että elämä taas pysähtyi, kun Kauhajoella ryskyi. Mikä meidän nuorisossa on vikana? Olin kipeän olkapääni kanssa maanantaina sairaslomalla enkä ollut katsonut tv:tä tai uutisia ennen kuin nuorin tuli isän kanssa hammaslääkäristä ja kertoi mitä uutisissa puhuttiin. Tuntui niin pahalta!!! Täytyy vaan toivoa, että omalla paikkakunnalla saadaan käydä koulua rauhassa ja ilman tällaisia yllätyksiä. Tietysti tällaisessa perheessä, kun kaikki metsästävät (paitsi minä), tulee heti puheeksi tuo aselaki. Mitä sen kiristäminen tarkoittaisi nuorten metsästysharrastukselle, jos kielto laajenee kaikkiin aseisiin. Tai mitä käsiasekielto merkitsee loukkumetsästykselle? Ne loukulla pyydetyt eläimet kun tietääkseni lopetetaan käsiaseella. Eli tietynlaiset harrastukset vaikeutuvat näiden hörhöjen tähden. En kyllä itsekään kannata sitä, että aseita annetaan kevyillä perusteilla ja kenelle tahansa. Mutta hyvien harrastusten jatkuminen olisi myös tärkeää. Eikä noita tuollaisia "peltipurkkipyssyjä" kuten nämä epätarkat lyhytpiippuiset käsiaseet ovat, todellakaan tarvita. Tarkkuusaseet harrastaville ja metsästäville ok, muuten kielto saa tulla. Eihän tuollaista kukaan jaksa. Lapset kärsivät ja pelkäävät kouluun menoa. Ja miten kauheaa on niillä, joita tämä tragedia kosketti omalle kohdalle. Mitä ajattelevat ne äidit, isät, sisarukset, isovanhemmat ja muut uhrien läheiset? Tähän pitää kyllä laskea myös ampujan läheiset, myös heillä on tuskaa. Ehkä vielä enemmän. Heidän lapsensahan päätti monen viattoman elämän.

Muuten viikko sitten taas hurahti ohi. Töissä oli työkaverin läksiäiset torstaina, kun hän lähtee opettamaan suomenkieltä poliisikokelaille. Toivotan hyvää jatkoa ja kaipaan jo valmiiksi hänen iloista olemustaan meille töihin.

Lukiolaisella alkoi ensimmäinen koeviikko. Fysiikan kokeissa kaveri oli kirjoittanut kaksi sivua energian lähteistä englanninkielellä. Voi elämä! Äiti on lapsestaan todella ylpeä!

Tänään kävimme kaupungin uudessa hienossa (siis korjatussa) kirjastossa nauttimassa upeasta ympäristöstä. Avaraa ja ihanaa ja ah, mikä kirjojen tuoksu. Voisin muuttaa sinne!

Niin tulihan viikolla luettua David Baldaccin Aikapommi. Mahtava kirja. Se koukutti mut niin, etten meinannut ehtiä tehdä mitään muuta. Todella hyvin pyöritetty dekkari, mutta olihan kirjailija aiemmalta ammatiltaan juristi....

Pesin myös kaksi koneellista pyykkiä ja siivoilin nurkkia. Huomenna kylään tulevat äiti ja isovanhemmat ennenkuin lähtevät laivaristeilylle ja illalla käyvät vielä sisko perheineen. Kummipoika kun tulee tänne pelaamaan jääkiekkoa!

Mutta nyt saunaan! Hauskaa viikonloppua!