sunnuntaipuuhaa on tälle päivälle tiedossa. Renkaiden vaihto vain oli kaatua heti alkuunsa, kun kesällä ostetut renkaat oli laitettu kiinni rengasliikkeessä ja koneella tietysti "homomomenttiin" eli eivät aukea tavallisin konstein. Automme kun on vielä sellaista merkkiä, että koneella laitetut kiristyvät yleensä aina liian tiukalle. Muistan usein, kuinka isäni jo aikoinaan, kun renkaat vielä hajosivat liikenteessä, hyppi ristikkoavaimen päällä ja kirosi ankarasti. Yleensä laitammekin renkaat aina itse kiinni, kun rengasliike ei usko, että ei tarvitse maksimiin kiristää. Nyt onneksi mukava naapurimme on hakemassa työpaikkansa tallilta "kättä pidempää rautaa" jolla saadaan lisää vipuvoimaa.

Esikoinen on ollut yökoulussa ja odottelenkin jo hänen soittoaan, että hänet saa hakea. Tänne on kutsuttu kaikista Suomen IB-kouluista ensimmäinen luokan oppilaita kuuntelemaan luentoja miten IB-opinnot sitten suoritetaan ja tutustumaan toisiinsa. Loistavaa verkostoitumista jo tässä vaiheessa. Illalla esikoiselta tuli viesti, että he katsovat elokuvaa ja syövät makkaraa. Ja kuinka hänen tuli mieleen pappansa, kun hän linkkuveitsellä leikkasi lauantaimakkarapötköstä siivua. Niin pienistä asioista ne muistikuvat lapsille ja meille kaikille jäävät.

En ymmärrä miten olen onnistunut ostamaan kerrankin tähän talouteen aivan liikaa maitoa. Nyt olen etsinyt pullaohjeita, joihin saan hukattua vanhentunutta maitoa, joten iltapäivä taitaakin kulua leipomisen merkeissä. Löysin vanhasta Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä mukavia ja helppoja pullaohjeita kaksin kappalein. toiseen tulee suklaata ja toiseen piparitaikinaa joukkoon. Ehkä kuitenkin vietämme illalla "pikkupikku" -joulua. Täällä kun on tänään kaikki joulunavaukset tiedossa. Minua kyllä ei haluta vielä avata joulukautta. Pikkujoulua kuuluu viettää vasta ensimmäisenä adventtina. Töissä vietämme pikkujoulua 5.12.. Menemme Club for five:n joulukonserttiin ja syömään konsertin jälkeen. Kuulostaa mukavalta!

Meillä oli oikein onnettomuuksien viikko. Mieheni kaatui saunassa keskiviikkona ja löi päänsä saunajakkaraan sillä seurauksella, että siihen ommeltiin viisi tikkiä. Lisäksi häntäluun päällä on komea mustelma samoin toisessa polvessa ja toisessa käsivarressa. On se kaamea näky, kun 190 cm heittää suorin jaloin selälleen. Lapsia kauhistutti eilen tulla saunaan, kun silmissä näkyy vain isän kaatuminen. No, sen me opimme, että saippua pitää todella huuhdella hyvin lattialta ja pienessä pesutilassa on syytä jokaisen käydä vuorotellen, että saa pestä rauhassa suihkutilassa eikä tarvitse saippuoida kulkureitillä. Onneksi muuta kamalaa ei tapahtunut, mutta kyllä tuokin riitti. Niin ja saihan nuorimmainen sormensa mustaksi, kun juoksi päin kaveria.

Ensi viikonloppuna meillä alkaa lasten nimipäivien vietto. Siskoni tyttärensä kanssa lupasi tulla sunnuntaina, joten se tietää sitä, että viikon aikana tarvitsee siivota. Mutta sitten ei enää tarvitse paljon tehdäkään ennen joulua (toivottavasti). Kunpa vain jaksaisi vähän ahertaa ja lapset ymmärtäisivät mitä siiteys tarkoittaa.....

Hyvää alkavaa viikkoa vain kaikille!