Kohta se on taas virallisestikin ohi: joulunaika. Nuutinpäivää vietetään ensi viikolla ja silloin viimeistään pitäisi siivota joulukoristeet pois. Ajattelin ensin, että laitan tänään pois joulukoristeet ja kuusen, mutta onkin laiskottanut niin kovasti koko päivän, että saavat olla huomisiltaan.

Viikko meni nopeasti, vaikka töissä olikin älyttömän hiljaista, kun lähes puolet työkavereista piti lomapäiviä. Itselläkin oli vain kolmepäiväinen viikko, kun pidin perjantaina saldovapaan.

Torstaina kutsuttiin kylään miehen työkaveri avovaimoineen ja kahvin lisäksi tarjosimme heille myös ruoan. Mieheni teki käristystä kauriin lihasta ja perunamuussia ja koska joulusta oli jäänyt yksi punaviinipullo, tyhjensimme sitten senkin siinä ruoan kanssa. Kahvin kanssa olin leiponut banaanikakun, joka olikin hyvää. Mies ja keskimmäinen olivat päivällä metsällä ja toivat saaliina upean lähes viisi kiloa painavan pupun. Sen lihoja on tänään vielä leikattu ja laitettu vakuumiin.

Perjantaina kävimme vähän kaupoissa ja muuten vietimme aikaa katsellen tallenteita. Olen nauhoittanut sunnuntaisin tulleet Millenium -saagaan kuuluvat elokuvat ja nyt on katsottu kaksi ensimmäistä. Elokuvat ovat mielestäni olleet tosi hyviä ja Lisbeth Salanderia näyttelevä Noomi Rapace on aivan mahtava. Nyt ne elokuvat on pakko ostaa dvd-levyinä, koska jostain syystä meidän digiboxi toimii kuten radiokanavat ja jättää aina viimeisen viisi minuuttia tallentamatta. Kellon olen ajastanut vaikka kuinka monesti, mutta silti kello ja automaattitallennus eivät kohtaa. Asian saisi kyllä korjattua sillä, että tallentaisin manuaalisesti, mutta laiskuus vaivaa.... Kyse ei siis ole osaamattomuudesta...

Eilisen päivän mieheni vietti riistalihan leikkauskurssilla, jossa eilen oli luentopäivä ja hygieniapassikoe, joka meni läpi hienosti. Syksyllä sitten leikataan pari kertaa ruhoja, jotta hän tulee saamaan lihanleikkaajan pätevyyden. Sillä tulee toivottavasti olemaan arvoa metsästyspiireissä. Minä ja nuoremmat pojat olimme äitini luona. Kävimme isän haudalla sytyttämässä kynttilät, haimme ihanan joululahjamme parhaan ystäväni luota, kävimme kaupoilla ja pojat olivat toista tuntia jäällä. Sillä aikaa äitini laittoi ruokaa ja valitsimme poikien rippikuvia kehitettäväksi. Vielä kun saisi ne loput kiitoskortit kuntoon ja eteenpäin toimitetuksi sekä kuvia siirrettyä sähköisesti saajilleen, niin sekin homma olisi hoidettu. Kaikki tuntuu vain nykyisin kestävän. Mutta päivä äidin luona oli ihana!

Miehellä on pari viimeistä päivää ollut kuumetta ja flunssaa ja hän jo ilmoittikin työpaikalleen, ettei lähde ensi yönä ajamaan vaan menee huomenna täällä lääkäriin.

Tänään on myös ollut ihan tavallinen vapaapäivä. Aamulla nukuin pitkään ja sitten kävin uimassa. Ilma muuttui kurjaksi, kun vettä satoi ja keli oli aivan kaamea. Liukasta ja muhkuraista tietä riittää. Ainoa hyvä puoli oli se, että laiturin lumet olivat sulaneet ja oli helppo mennä uimaan, kun ei tarvinnut pelätä liukastumista. Uinnin jälkeen tein viikon ruokaostokset ja iltapäivä on taas mennyt tallenteiden parissa.

Esikoisen näytelmäharjoitukset alkavat olla viimeistelyvaiheessa. Ensi-iltaan on 12 päivää!

Oikein hyvää alkavaa viikkoa! Minä siirryn nyt vuoteeseen ja luen vielä pätkän Tom Clancyn Leijonat ja hyeenat kirjaa. Kyseessä vähän erilainen jännitys kuin Millenium-saagassa. Ryanista on tullut presidentti vastoin tahtoaan ja USA elää suurta murrosaikaa. Mielenkiintoista sekin!