Nyt on lomamatka tehty ja paluu kotiin on tapahtunut. Oulun seudulla oli koko lomamme ajan lähes + 30 mittarissa, joten loma oli todellista lomaa. Mitään ei jaksanut tehdä eikä mihinkään lähteä. Eikä Ekakaan jaksanut lenkkeillä. Yksi pitkä lenkki lähdettiin lauantaina tekemään, mutta olikin liian lämmintä ja Eka päätti matkan aikana, että nyt riittää. Se siirtyi tyynen rauhallisesti tien viereen nurmikolle lepäämään, eikä lähtenyt siitä enää liikkeelle. Niinpä siippa haki meidät takaisin majapaikkaan. En jaksanut kävellä viittä kilometriä muutaman metrin matkavauhdilla, koiraa kiskoen, kun vesipullokin olli jäänyt pois matkasta.

Selkä tietysti paloi, mutta onneksi ainakaan vielä ei näy vesikelloja. Hiukan se saunoessa kuumotti, joten tiesin, että liikaa aurinkoa tuli saatua. 

Takaisintulomatkalla poikkesimme Holmankankaalla uimaan tai siis minä kävin uimassa. Ekakin olisi tullut, mutta ei sitä voinut päästää samaan paikkaan uimaan, kun oli muitakin uimareita.Enkä tiedä, olisiko se lopulta tullut veteen, kun ei koskaan täällä kotona mene uimaan. Ehkä ajatteli vain pelastaa minut.

Kahtena kotonaolopäivänä on nyt sitten satanut muutamia kuuroja, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Saanpahan rauhassa lukea Folletin Naakkoja, jota ei taas meinaa kädestään malttaa laskea. Mahtava tarina sota-ajan englantilaisista naisista, jotka osallistuivat sotaan yhdessä Ranskan vastarintaliikeen kanssa. Jännitystä ja rakkautta sopivassa suhteessa.

Sukkaakin innostuin kutomaan jo viime viikolla ja enää ei mene pitkään, kun se on valmis. Kerran kävin viime viikolla myös uimassa meressä, mutta uinti ei hartioissa tunnu niin hyvältä. Pitää laitella työkaverille viestiä, että menemmekö vesijuoksemaan huomenna vai perjantaina. Viime viikko jäi väliin hänen kurkkukipunsa vuoksi. 

Esikoinen on ollut lomamatkamme ajan mökillä tekemässä kesätehtäviään koululle ja tulee kotiin ilmeisesti tänään illalla. Huomenna on äidin syntymäpäivä ja lähdemme sinne kun keskimmäinen pääsee töistä. 

Tänään jo odottelin kunnon ukonilmaa, mutta mitä vielä. Yksi jyrähdys ja se oli siinä. Ei ole päässyt vielä ukonilmoista nauttimaan. Tosin kun tulimme reissusta, niin Kauhavan ja Jalasjärven välillä kyllä ukkosti, mutta ei sitä autoa ajaessa voinut paljon salamoita ihailla. Ehkä tännekin vielä ukonilma saadaan. Ainakin taas ensi viikoksi näyttää hyvin lämpimältä nuo ennusteet. Eli lomakelit senkun jatkuvat.

Oikein mukavaa lomaa kaikille ja työniloa teille, jotka olette jo lomanne viettäneet!