Taas olemme uudessa vuodessa. Mitä tämä tuo tullessaan, on vielä salaisuus. Ja hyvä niin. Ei ole viisasta vielä heti vuoden alussa tietää kaikkea, mitä vuoden aikana tapahtuu. Jään mielenkiinnolla odottamaan.

Aloin ennen kirjoittamista miettiä, että mitä ihmettä tapahtui vuonna 2013. Ensin tuntui, ettei koko vuonna tapahtunut mitään, mutta olihan siinä. Mies lomautettiin keväällä ja kesän alussa hän siirtyi reissuhommiin pääkaupunkiseudulle. Aloitimme jälleen etäsuhteen, joka kyllä sopii meille.

Eka oli meillä vasta ensimmäisiä kuukausia vuoden alussa ja totuttelimme koiraperheen elämään. Tältä osin vuosi on ollut aivan mahtava. En olisi uskonut, miten paljon rakkautta ja lämpöä tuollainen pieni otus voi perheeseemme tuoda.

Kesällä siskon tyttö pääsi ripille, joten minun puoleltani kaikki lapset ovat nyt lähes aikuisia. Miehen puolella lapsilla on vielä pieniä serkkuja, mutta rippijuhlia ei ehkä hetkeen meillä vietetä.

Kesä kului autoillessa, kun opetin nuorimmaiset ajamaan! Tämä on ehkä minun elämäni yksi suurimmista jutuista. Olen onnistunut opettamaan lapsilleni jotain todella tärkeää ja saanut heistä varmoja ja rauhallisia kuljettajia. Toinen pojista sai sitten jo  jouluviikolla myös kuorma-autokortin.

Toinen pojista teki työssäoppimisjaksoaan syksyllä isänsä kanssa samalla työmaalla ja asui kuukauden yksinään Sammatissa, kun isä oli kesälomalla. Hänelle hyvää totuttelua itsenäiseen elämään. Piti herätä aamulla töihin ja ajaa joka päivä lähes sadan kilometrin työmatka. Mutta hän oppi nauttimaan siitä. Keväällä jatketaan!

Pojilla oli kutsunnat joulukuussa ja kutsu armeijan vihreisiin on toisella tammikuussa 2015 ja toisella heinäkuussa 2015. Niinisalo odottaa!

Vielä tämän vuoden saimme pitää papan seurassamme. Hän täytti joulukuussa 92 vuotta ja sai isänpäivänä aivoinfarktin, joka heikensi hänen oloaan entisestään. Mutta hän taisteli vielä siitäkin parempaan kuntoon kuin moni nuorempi. Hän kävelee itse ja pystyy vielä syömäänkin. Väsynyt hän on ja mielellään nukkuu paljon, mutta muisti vielä minut ja pojat kun kävimme häntä katsomassa ennen joulua. Se tuntuu hyvältä.

Itse sain tehdä vuoden töitä ja pysyä terveenä. Sain myös uuden työkaverin, joka lähtee kanssani huomenna kokeilemaan avantouintia. Toivottavasti hän innostuu lajista ja voimme aina viettää yhdessä liikuntatunnit.

Nyt jo TV:stä alkaa tämän päivän kokohokohta eli uuden vuoden konsertti. Niinpä toivottelenkin teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta ja kiitän seurastanne viime vuonna. Kommentit lämmittävät aina kovasti! Pysytään linjoilla!