Olen palannut terveiden kirjoihin. Pääsin töihin torstaina ja miten se olikin mukavaa. Onneksi myös huonekaverini oli kaivannut minua. Töitäkin on jo ehtinyt mukavasti kertyä ja on mukava tehdä niitä. Lopultakin olen löytänyt oikean paikkani. Tuntuu, että tässä työssä olen paljon enemmän kuin työnimike antaa ymmärtää. Keskiviikkona on taas tulossa Helsinki-päivä ja seuraavalla viikollakin on yksi sellainen tiedossa. Kivaa! Pidän kokouksista ja tuosta matkustamisestakin.

Viikonloppu on ollut todella mukava. Osa perheen miehistä oli tavan mukaan eilen aamulla metsästämässä, mutta saalista ei tullut. Minä taas nukuin aamulla pitkään ja aloitin päivän silittämällä tyynyliinoja,jotka olivat jo kauan odottaneet tätä hommaa. Lisäksi pesin pari koneellista pyykkiä. Sitten kun miehet tulivat, kävimme kaupassa ja syötiin. Sen jälkeen pakkasin vähän tavaraa ja lähdimme käymään mökillä. Kävimme lähimetsässä sienestämässä ja mukava määrä tatteja meillä olikin kun kotiin tulimme. Samalla kerättiin kuopuksen kanssa kasveja hänen kasviotaan varten. Ihan hyvin sekin onnistui. Sitten juotiin  mökillä kahvit ja lämmitettiin sauna. Pojat nauttivat, kun eivät olleet vielä koskaan ennen olleet näin pimeällä saunassa.  Saunomisen aikana ilma nimittäin pimeytyi ja alkoi sataa ihan kunnolla. Niinpä vielä saunan jälkeen nopeasti täytin saunan padan ja tyhjentyneet ämpärit, jotta voimme käydä vaikka vielä toistekin saunassa. Saavit pihalla täyttyivät varmasti uudelleen nopeasti. Kaivo ammottaakin tyhjyyttään. Yhdeksän jälkeen lähdimme ajamaan kotiin päin ja tunnin kuluttua olimme kotona. Pojat nukkuivat jo matkalla.

Esikoinen vietti eilisen päivän jälleen tyttöystävän kanssa ja nyt tuntuu taas kaikki olevan hyvin. Perjantaina yöllä tuntui, että kaikki on pielessä eikä yhdessäoloa jatketa. Kurjaa tuollainen, mutta eihän sitä nuorten elämää voi äidit elää. Tosin poika aina kiukuttelee minulle, että miksi kysyn häneltä milloin hän tulee kotiin jne. Hänellä ei kuulemma ole oikeutta tehdä näitä päätöksiä. Ne pitää kuulemma kysyä tyttöystävältä. En aina ymmärrä tilannetta, mutta kun kukaan muu ei kuulemma tätä poikaa edes katso. Voi nuoria!

Esikoisella tosin oli aivan mahtava perjantai. Hän pääsi avustajaksi täällä kuvattavaan Vares-elokuvaan ja hän nautti päivästä ihan täysillä. Upeaa, että saa tuollaisia kokemuksia jo nuorena.

Tänään olen siivoillut vanhoja lehtiä roskiin. Miten ihmeessä niitä aina kertyy??? Nytkin niitä oli taas kaksi kuukautta kertynyt pinoon ja se on aivan liikaa. Eilen kerätyt kasvit on laitettu kuivumaan ja sienet perattu ja osa laitettu pakastuskuntoon. 

Ilmat ovat olleet vaihtelevia, mutta kauniita hetkiä on ollut mukana. Kuvasin kaunista pihapihlajaamme ja ihailin kirkasta päivää. Tänään on vietetty Turun- päivää ja vielä illalla olisi mahdollisuus käydä katsomassa ilotulitusta. Saa nähdä jaksammeko lähteä kaupungille. Olisi se mukavaa, kun pari vuotta on jäänyt käymättä. 

Miehen työsuhdetta maailmalla tullaan jatkamaan. Tosin hänen täytyy etsiä uusi asunto, kun kaverin avovaimo haluaa nyt omaa rauhaa. Eipä se onneksi ole ongelma. Isän perhe asuu lähellä ja siellä on kuulemma hänelle petipaikka valmiina. Ihan kiva, sillä se tarkoittaa myös työmatkan lyhentymistä ja iltatöiden vähentymistä. Lisäksi huonolla ilmalla hän voi jäädä työmaan yläkertaan nukkumaan. Elämä on hyvässä mallissa.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!