Niin se aika vierii. Tänään huomasimme töissä, että kohta on syyskuu ja siitä ei olekaan kuin hetki, kun olemme joulussa. Kyllä syksy on ihanaa!

Taivaanrannan maalarille tiedoksi, että kauris ja peura grillattuina oli todella hyvää. Ja ne oli ihan oman miehen ampumia. Viime perjantaina alkoikin sorsastuskausi ja keskilapsi oli pyytänyt päivän vapaaksi jo ekana koulupäivänä. Hienosti koulu on suhtautunut siihen, että lapsi pyytää vapaita silloin tällöin metsästysharrastuksen vuoksi. Aina ne on myönnetty. Nyt hän olikin meillä se, joka kauden avasi. Yhdellä panoksella sorsa putosi ja vasta illalla myöhemmin oli isän vuoro avata saaliskautensa. Ensi vuonna lapsi saattaa olla riistalukiossa ja siellä metsästys kuuluu opetussuunnitelmaan.

Viime keskiviikkona olimme työkavereiden kanssa soutuharjoituksissa. Oikein mukavaa oli. Vene kulki kovaa ja oli kevyt soutaa, vaikka soutajia oli vain 7. Ja onneksi sadekin loppui juuri siksi aikaa, kun olimme merellä. Ennen ja jälkeen kyllä saatiin vettä ihan koko taivaan täydeltä. Tiistaina sitten pääsimme näyttämään kyntemme tässä kuuluisassa Dragon melonnassa ja meni tosi hienosti. Voitimme vastustajamme  molemmissa lähdöissä ja sekös heitä harmitti! Yllättävän hyvin homma sujui isollakin porukalla, mutta meillä olikin aika mahtavat kuivaharjoitukset päivällä töissä. Ison neuvottelupöydän ääressä kaikki istuivat melontajärjestyksessä ja meloivat paperiputkilla ihan tosissaan. Valokuvissa olemme vakavia ja sitten viimeisessä nauru repesi! Mutta varsinainessa kisassa hymy irtosi jo välillä meloessakin. Varsinkin kun voitto alkoi näyttää selvältä. Mukavan tapahtuman jälkeen siirryimme takaisin työpaikalle saunomaan ja syömään hovivalmistajamme tekemää broilerkiusausta ja salaattia ja jälkiruoaksi aivan taivaallista suklaamoussea!! Sen jälkeen olikin hyvä lähteä kotiin nukkumaan, kuten ajattelin. Vielä mitä, en muistanut, ettei illalla saa juoda kokista ja kahden tölkin juominen tarkoitti valvomista kahteen!! Nyt se nukkumatti on sitten heitellyt soraa ympäriinsä ihan urakalla ja vuode kutsuu.

Viime lauantaina oli ne syntymäpäivät ja sukat valmistuivat ihan ajallaan. Syntymäpäiväsankari oli tyylikäs ja piti kovasti lahjastaaan. Tuntui hyvältä tekijästä ja antajasta. Matka juhlapaikalle veneellä oli hieno ja juhlapaikka upea. Ruoka oli aivan mahtavaa ja tunnelma ihana. Oli mukava nähdä vanhoja työkavereita ja jutella heidän kanssaan. Tosin minut oli plaseerattu toiseen pöytään ja jotta loppuillasta sain juteltua hyvin vanhojen kavereiden kanssa, menin istumaan entisen työkaverin syliin. Tuolin käsinojat olivat niin onnettoman kapeat, että "pieni peppuni" sattui, kun siinä yritin istua. Onneksi työkaverini avovaimo oli vieressä, joten kenenkään ajatuksiin ei tullut mitään kummallista. Tämän avovaimon kanssa kun nimenomaisesti keskustelin. Heidän kanssaan sitten lähdin kotiin samalla taksilla ja olin täällä jo puolen yön aikaan. Hyvä homma, koska siitä huolimatta olo seuraavana aamuna ei ollut paras mahdollinen. Siksi sanoinkin maanantaina töissä, että minulla on tiistaina otsassa lappu, jossa lukee, että vain limua kiitos!! Ja päätös piti! Olen ollut siitä äärettömän ylpeä ja miettinyt, että ehkä alkoholin voisi jättää täysin pois kuvioista.  Saunaolut riittäisi aivan hyvin, eikä sitäkään tarvitsisi ottaa joka saunareissulla. Saa nähdä, miten onnistun....

Tänään kävin viettämässä liikuntatunnin maauimalassa. Ihana tunne, kun ilma oli sen verran viileää, että altaasta nousi höyry. Tosin odotan aivan hirmuisesti lokakuuta ja talviuinnin alkamista. Vielä kun pystyisi käymään kuukauden meressä niin ei tulisi mitään taukoja avovesiuintiin. Viime sunnuntaina vielä kävin uimassa ja kyllä merivesi on vielä ihan lämmintä. Tosin meidän pojat on toista mieltä. He katselevat vain varpaansa ja korkeintaan polvet. Äiti sitten ui ihan innolla. 

Huomenna pitää mennä lahjaostoksille. Sunnuntaina on tämän vuoden viimeiset rippijuhlat ja jotain kivaa pitäisi löytää. Omat pojat saivat heiltä tinaiset valokuvatkansiot, joihin voi kaivertaa nimen ja päivämäärän. Jotain tämän tyyppistä etsin itsekin, mutten tietenkään samanlaista voi hankkia. 

Keskilapsi oli maanantaina ja tiistaina luokkaretkellä Rymättylässä. Heillä oli ollut mukavaa. Ohjelmassa oli ollut melontaa, uimista, saunomista, grillaamista nuotiolla ja muuta yhteistä mukavaa. Tosin nukkuminen jäi kahteen tuntiin ja se näkyi sitten seuraavana iltana. 

Miehen sukkia on tullut hieman kudottua, mutta tällä kiireellä ja väsymyksellä ei ole paljon jaksanut. Lukeminen on keskittynyt vanhoihin lehtiin ja jälleen kerran ihmettelin, miten asiat eivät ole kymmennessä vuodessa muuttuneet mihinkään. Samoista asioista kirjoitellaan edelleen. 

Erittäin mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille!