Nyt on kolmas lomaviikko aluillaan ja kivaa on ollut!

Ensimmäisellä viikolla kävimme Linnanmäellä tosin ilman esikoista, jota paikka ei tänä vuonna houkuttanut. Päivä oli helteinen ja mukava. Uusia laitteita ei tullut kokeiltua, mutta useampi kerta oltiin vuoristoradan, mustekalan ja viikinkilaivan  kyydissä ja kerran roikuttiin space-radalla, vekkulassa ja maailmapyörässä. Pojat olivat lisäksi Kiepissä kerran, sillä siihen laitteeseen minua ei saa. 

Muuten ensimmäinen viikko löhöiltiin kotona ja joka ilta kävin uimassa. Sitä meillä saa nykyisin harrastaa yksin, sillä nuoriso ei halua kastua.

Lauantaina lähdimme kohti Kempelettä. Mennessä pysähdyimme Jalasjärven ABC:llä syömään ja Kokkolan ABC:llä jätskille. Muuten ajettiin yhtä soittoa perille asti. Perillä olimme iltakymmenen jälkeen. Kempeleestä kävimme myös kylässä lasten vanhan hoitajan luona, joka nykysin asustelee perheensä kanssa Oulunsalossa. Heidän luonaan vietimme aivan ihanan iltapäivän ja nyt odottelemme heitä vastavierailulle. Ovat ilmeisesti tällä viikolla lähteneet tulemaan kohti etelää. Lisäksi etsin uimapaikan pohjoisesta ja päädyin Oulunsalon Papinjärvelle. Aivan upea hiekkaranta ja matalaa metrikaupalla. Ilmat suosivat meitä kovasti koko matkan ajan. Koska keskiviikoksi luvattiin hieman viileämpää ja pilvistä, päätimme silloin ajaa takaisin etelään. Tulomatkalla pysähdyimme Sievissä kenkätehtaan tehtaanmyymälässä ja nuoriso hankki sieltä uusia kenkiä. Sitten poikettiin vielä Tuurin kyläkaupassa, jottei tarvitse lähteä uudelle matkalle enää kesän aikana. Videokokoelma kasvoi kaikilla...ja tuolla myös syötiin hyvät hampurilaisateriat kuten tapoihimme kuuluu. Kyläkaupan hintataso on kuitenkin noussut niin paljon muutaman vuoden sisällä, ettei siellä oikein enää tee mitään löytöjä. Paluumatkalla pysähdyimme vielä Ikaalisten Sammissa, jossa minä pääsin uimaan. Muut katselivat rannalta.

Torstaina kävimme illalla miehen nuorempien sisarusten luona hakemassa vielä korjaustavaraa mökille ja tapasimme samalla suvun uusimman jäsenen. Aivan ihana pieni tyttö, jolla oli tuolloin ikää 12 päivää.

Perjantaina lähdimme mökille, jossa aloitimme vanhan autotallin remonttia, jotta saamme saunarakennukseen uuden katon ja autotalliosan nostettua jälleen muotoonsa. Mies ja pojista se, joka pääsi ammattikoulun rakennuslinjalle, tekivät kaksi päivää kovasti töitä. Poika pääsi heti huomaamaan, ettei ala ole ainakaan sieltä kevyemmästä päästä. Mutta vielä hän on kovasti kouluun menossa. Se taas kuulostaa äidistä tosi hyvältä.

Viime sunnuntaina olimme sitten miehen pikkusiskon rippijuhlissa. Nyt on nuorinkin sisarus saatu aikuisuuden kynnykselle ja juhlat olivat tosi mukavat. Ilma oli edelleen ihana ja niinpä saimme viettää juhlia ihanassa pihapiirissä tytön tädin luona. Lahjaksi ostin hänelle kultaiset korvakorut ja hän onneksi pti niistä. Minusta on aina kiva ostaa lahja, josta jää enemmän muistoa kuin rahasta. Tosin rahaa annan kyllä mielelläni silloin, kun tiedän saajan sitä toivovan. Usein saajalla on silloin selvä toive minkä toteuttaa myöhemmin. 

Tämä viikko on alkanut jälleen pihalla istuskellen ja auringosta nauttien. Tänään piti sataa ja satoikin aamulla, mutta nyt jälleen aurinko paistaa ja piha kutsuu. Olin luvannut nuoremmille, että siivotaan heidän huoneensa, jos on sadepäivä, mutta se ajatus haudattiin tänään sitten nopeasti. Kyllä niitä siivouspäiviä vielä riittää....nämä ulkona vietettävät päivät taas vähenevät kun loma vähenee. Äitini juuri kerran sanoi, että olen selvästi tullut hänen isoäitiinsä, joka oli aina ulkona. Enkä todellakaan voi sille mitään, että nautin ulkona oleilusta. On se sitten liikuntaa tai vain oleilua kaikki käy.

Viikonloppuna kutsuu jälleen mökki ja remonttihommat. Samalla vietetään äitini syntymäpäiviä ja omia nimipäiviäni.

Sunnuntaina parhaasta ystävättärestäni tuli mamma! Hänen tyttärensä sai pienen tytön 3410 g ja 55 cm. Pitkä neiti! Tuntuu erikoiselta, että minun iässäni on jo isoäiti, mutta niinhän oma äitinikin oli...se on sitä kun nuorena aloittaa. 

Työkaverin lahjasukat saivat tänään purkutuomion ja etsin hänelle uuden mallin. Teen  hänelle Ullaneuleesta löytyneet saunasukat, jotka olen aiemmin tehnyt myös mammalleni ja pidin mallista kovasti. Olen nyt tehnyt yhdet sukat Pia Tuonosen mallilla ja yrittänyt kahta muuta mallia, mutta jostain syystä hänen ohjeistuksensa ei ole tehty minulle. Niinpä päätin, että tämän jälkeen en enää yritäkään, sillä onneksi muitakin kauniita malleja on kovasti. Hänen mallinsa ovat todella kauniita, mutta joku niissä ohjeissa on aina sillä tavalla kirjoitettu, etten ymmärrä....älyssä vikaa, tiedän!

Nyt täytyy lähteä ostamaan lippua Naantalin Emma-teatteriin, että pääsen katsomaan uusimman Vareksen. Sen on ohjannut jälleen Kari-Pekka Toivonen, joka muuten edellisessä Naantalin Vareksessa oli Vares. KP on vanha työkaverini kuten olen varmasti ennenkin maininnut, joten hänen töitään pitää aina nähdä. Ja Vareksena on Jukka Rasila, joten odotan ihan hyvää esitystä.

Loma-aikana olen ehtinyt lukea kaksi Robin Cookin kirjaa. Ensin ole edellisessä postauksessa mainittu Hyökkäys, joka kertoi avaruuden olioiden saapumisesta maahan ja toisena oli Kaappaus, jossa merenalaisen valtakunnan jäsenet kaappasivat maan asukkaita. Oikein mukavia tavallisia jännäreitä, vähän uusilla mausteilla. Henkilökohtaisesti pidän kuitenkin enemmän Cookin puhtaista lääkärijännäreistä. Nämä muualta tulleet asukit eivät oikein minuun iske, kun se tuntuu niin yliampuvalta.

Oikein mukavaa helteisten päivien jatkoa kaikille!