Tänään oli yksi elämäni hienoimmista päivistä. Näin Ruotsin kruununprinsessan ihan läheltä ja katsoimme jopa toisiamme silmiin. Kyllä hän on kaunis ja herttainen nuori nainen! Ja Daniel on komea. Oli upeaa olla todistamassa heidän vierailuaan Turussa ja sainpa kameraani muutaman kuvankin.

Kuukausi on taas mennyt jo yli puolen välin. Kuukausi alkoi siellä Helsingissä kurssitellessa ja mukavasti kului kolme päivää. Viimeisenä päivänä otin hieman varaslähtöä, jotta ennätin keskimmäisen lapsen ammattikoulun vanhempainiltaan. Oli mukava käydä katsomassa koulu ja tutustua hänen opettajaansa. Hienosti porukalla on koulu alkanut. Opettaja oli heihin oikein tyytyväinen.

Myös minun tilaamani ruoat ja muut tarjoilut saivat kurssilaisten keskuudessa kiitosta ja oli älyttömän mukava olla itse siellä mukana. Kurssi oli niin kiinnostava, että uudenlaiset tehtävätkin alkoivat kiinnostaa, mutta niitä odottelen nyt muutaman vuoden. Oma työnikin on tällä hetkellä niin mukavaa.

Mökillä olemme nuorimmaisen kanssa olleet kaksi viikonloppua ja käyneet sitten aina katsomassa mammaa. Hänen tilansa on oikeastaan pysähtynyt nyt jonkinlaiseen odotustilaan. Maksa toimii hyvin vähän ja lisäksi on sydämen vajaatoimintaa, joka aiheuttaa nestettä keuhkoihin ja saa aikaan sen, että mamma tarvitsee usein happiviiksiä avukseen. Mieluimmin hän vain lepäilee sängyssään. Liikkua hän ei juurikaan jaksa eikä kaikkina päivinä edes paljon puhua. Ensi lauantaina olen taas menossa häntä katsomaan, ellei mitään hälyyttävää tapahdu ennen sitä.

Nyt lauantaina meillä olikin lapsuusaikaisen kaverini 50-vuotisjuhlat ja olikin hauskaa. Juhlien teemana oli pukeutua 70-luvun asuihin ja porukka oli todella liikkeellä upeissa puvuissa. Minäkin olin saanut työkaverilta lainaksi ihanan vaaleanpunaisen hippimekon. Lopulta myös mieheni lähti mukaan ja meillä oli hauskaa. Hän jaksoi jopa tanssia kanssani yllättävän paljon. No, olutta tuli maisteltua ehkä hieman liikaa, mutta näitä juhlia on kovasti harvoin nykyisin. Ja päivänsankarin tytär oli raskaana ja sankaritar oli aivan innoissaan, että hänestä tulee keväällä mummi. Lahjaksi tein sankarittarelle sukat (kuten tapoihini kuuluu) ja pistin vähän rahaa sukanvarteen, jotta sankaritar voi hankkia jotain mieleistä itselleen.

Nuorimmainen lähti sunnuntai-iltana Göteborgiin yhteispohjoismaiseen leirikouluun. Mitään viestiä sieltä ei ole kuulunut eilisen päivän jälkeen, jolloin kysyin ovatko jo perillä. Eivät vielä silloin olleet, mutta hauskaa heillä oli. Lauantaina aamulla palaavat kotiin. Eli mökillä meillä on varmasti paljon juteltavaa.

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina kävin vielä mökillä uimassa eikä vesi tuntunut silloin edes kylmältä. Mikäli kunnan laituri on vielä lauantaina paikallaan voisin käydä katsastamassa tilanteen vielä kerran ennen kuin talviuintikausi alkaa.

Jotenkin tämä syksy on  lähtenyt liikkeelle aivan mahtavasti. Minulla on koko ajan mukava olo. Olen saanut vanhan työkaverin kävelykaveriksi jo kerran tässä kuussa ja ensi viikolla mennään taas. Perjantaina muuten lounastamme yhdessä.

Toivottavasti teillä kaikilla on yhtä hyvä syksy!

Ai niin, mansikki oli haastanut minut kertomaan keräilykohteitani ja kun olen tässä miettinyt mitä niitä on, niin enhän nykyisin oikein keräile mitään. Aiemmin keräsin kaikenlaista, mutta jostain syystä keräilyinnostus on kovasti laantunut. Matkoilta, jos jossain käyn, ostan yleensä matkamuistoksi nuken. Ja tietysti joku voisi sanoa, että keräilen kirjoja. Kirjahylly on aivan täynnä, mutta hyviä kirjoja en voi olla hankkimatta. Lankoja ja käsityölehtiä tulee hankittua todella harvoin säästöön. Lähinnä hankin ne tarpeen mukaan. Ehkä keräilykohteeni voisivat olla myös valokuvat. Kuvaan paljon ja haluan laittaa kuvat albumiin (kunhan vain ehtisin). Ja teatterista ostan aina käsiohjelman. No, tulihan niitä kun vain alkoi kirjoittaa. En laita haastetta eteenpäin, koska se kiertää jo niin monen blogissa.

Nyt on mentävä ottamaan pyykit pois koneesta ja sitten on katsottava uutisia, jos vaikka vilahtaisin....

Mukavaa tiistai-iltaa!