Se on sitten taas pääsiäinen melkein saatu vietettyä. Olemme olleet ihan vaan kotona ja nauttineet hiljaisuudesta. En edes tehnyt mitään siivousta ennen pääsiäistä kun tiesin, ettei ketää kyläile.

Mies on pääsiäisviikon maanantaista ollut töissä Porvoossa ja asunut viikot matkan varrella kaverinsa luona. Olemme harjoitelleet elämään tällaista viikonloppuavioliittoa jälleen kerran. Tämähän on meille jo kolmas kerta, kun elämme näin. Tällä hetkellä työsuhde on heinäkuun loppuun, mutta jatkoa on kyllä luvattu, ellei täällä tarvita niin Helsinki-Porvoo akselilta pitäisi löytyä.

Ennen pääsiäisviikkoa meillä oli töistä virkistyspäivät. Vietimme ne Kisakeskuksessa Fiskarsissa ja olivat kyllä tosi hyvät. Välillä tosin tuntui, ettei siellä tehdä muuta kuin syödään. Oli aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen ja ensimmäisenä iltana vielä iltapalakin saunamökissä. Uimaankin siellä pääsi, tosin muu porukka oli mammareita! Mutta eihän tuo haitannut, osaan käydä vedessä yksinkin.

Nyt on saatu työpaikan työajat jo selväksi. Liukumat on vahvistettu ja sairaspoissaolosäännöt selvitetty. Vielä kun saan edellisestä paikasta työtodistuksen niin voi selvitä, saanko myös kesäloman. Siinä voi käydä niin, että osa tästä yksityisellä sektorilla tehdystä työstä huomioidaan työvuosiksi uudella työnantajalla. Olisihan se mahtavaa saada kesäloma, kun ajattelin sitä olevan neljä päivää.

Pääsiäisviikko oli kiireinen. Tiistaina keskimmäisellä lapsella oli koulussa myyjäiset ja kun menin minäkin sinne katsomaan ja tulin lapsen kanssa kotiin, olimme kotona vasta yhdeksän aikaan illalla. Bussilla kulkeminen kyllä täällä sujuu, mutta aikaa on ainakin iltaisin varattava enemmän kuin oman auton kanssa. Keskiviikkona käytin iltapäivällä työaikaan kuuluvan liikuntatuntini ja kävelin kotiin. Hauskaa, että näinkin voi toimia. Tuollaista ihanuutta minulla ei ole ennen ollutkaan. Mieskin tuli kotiin jo keskiviikkoiltana, kun hänellä oli torstaina pekkaspäivä.

Pitkäperjantai ja lauantai kuluivat jäähallissa. Siskon poika oli pelaamassa paikallisessa turnauksessa ja perjantaina oli kolme peliä ja lauantaina kaksi. Jännää oli ja huutaa sai kitarisat pitkällä kun tuomarit pelasivat jotain muuta peliä kuin pojat. Lauantai-iltana olimme vielä katsomassa kuinka TPS lähetti Rauman Lukon kesälomalle suoraan ottelusarjalla 4-0. Jäähalliin ei saanut enää kuin seisomapaikkoja, joten raskasta oli mutta oli se sen arvoista. Hyvä serkkupoika!

Käsitöitä ei ole ehtinyt pariin viikkoon edes katsoa ja lukeminenkin on ollut vähäistä. Pääasiassa edelleen niitä vanhoja ja uusia lehtiä. Uudessa Avotakassa oli jälleen ihania sisustusideoita, joten kevätsiivousta tässä mielellään jo alkaa aloitella. Teen sitä huone kerrallaan pikkuhiljaa, mutta kyllä se jossain vaiheessa valmistuu ajatuksella, että sitten voikin taas aloittaa jo toisesta päästä.

Uimassa kävin eilen. Vesi oli nyt sitten sekoittunut ihan ruskeaksi ja jotenkin se näytti siltä, että siinä oli pinnalla aivan kuin öljyä. Oli vähän sellainen olo, että voiko tuohon veteen edes mennä, mutta menin kuitenkin. Uinnin jälkeen kävin kyllä kotona kunnolla pesulla, kun tuntui että iholla oli ihan sellainen limainen kerros. Voihan se olla, että vesi oli vain niin sekoittunutta.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!