Kotikoneemme on jälleen tehnyt täydellisen stopin työskentelyyn. Se raukka ei edes käynnisty, joten joudun kirjoittamaan lapsen kannettavalla ja tämä on minulle ihan outo laite. Onneksi kirjoitus onnistunee näinkin.

Kiitos kaikille minulle kommentoineille. Olen löytänyt ihania uusia blogeja ja saanut sieltä mukavia vastauksia itselleni. Se on kyllä suola tässä hommassa ja miksei myös sokeri. Vaikka toisaalta pidänkin tätä omaksi ilokseni ja asioiden muistiin kirjoittamiseksi. Aikoinaan kun kävin terapiassa, minulle ehdotettiin päiväkirjan pitoa. Käsin en osannut kirjoittaa ja tuntui, ettei koskaan ollut edes aikaa, mutta tästä löysin keinon myös päiväkirjan pitämiseen.

Ilmat ovat edelleen olleet ihanan lämpimiä. Aamulla tarkenee aivan hyvin lähteä shortseissa liikkeelle. Muutamana päivänä olemme saaneet myös sadetta, mutta yhdelläkään työmatkalla en ole kastunut. 

Viime lauantaina tosin piti mennä uimaan, mutta kävimme jälleen rannassa kääntymässä ja tuomassa ukkosen tullessamme. Ukkoskuuro ei ollut niin voimakas kuin äitini luona viikkoa aiemmin, mutta täällä tuntui että se kesti pidempään. Pyöri ja pyöri päällämme. Näinhän se täällä usein on. Kun se mereltä maalle pääsee, se ei ymmärrä lähteä pois. Onneksi illaksi ilma kirkastui ja saimme laitettua nuorison pyytämää grilliruokaa ja salaatteja. Hyvin teki jälleen kauppaansa.

Tämän viikon aikana olen saanut luettua Tom Clancyn Kaaoksen päivät, joka kertoi operatiivisen keskuksen toimista. Edelleen hyvää ja toimivaa Clancya. Tämähän on näitä yhteistyökirjoja toisen kirjalijan kanssa ja minusta tuntuu, että ne ovat jopa vauhdikkaampia kuin yksin Clancyn kirjoittamat. Yksin hän mielestäni kertoilee enemmän taustoista ja teorioista. 

Entisen pomon lahjasta on toinen sukka jo valmiina. Toista aloitin, mutta joudun sitä vielä purkamaan, kun raidat eivät menekään ihan tasan. Mutta vielä on aikaa. Myös miehen sukka edistyy. Tosin nron 2 puikoilla tuntuu, että ei tapahdu mitään edistystä. Nämä toiset kun tulevat puikoilla 3,5, jotka tosin tuntuvat haloilta...

Äiti on tämän viikon lomamatkalla Pärnussa ja saapuneiden tekstiviestien perusteella hän on viihtynyt ja pitänyt näkemästään. Hyvä niin! Olenkin sitten soittanut tällä viikolla jokaisena päivänä töiden jälkeen mammalle ja tiedustellut heidän päivänsä kulumista ja vointia. Hyvin heillä on mennyt. Kummini olivat tänään käyneet heillä kahvilla, kun olivat olleet mökillä poimimassa viinimarjoja. Tänään olikin virallinen soita mummolle -päivä, joka ainakin omalta osaltani tuli siis toteutettua. Hyvä, että ihmisiä herätellään tällaisellakin tempauksella. Kuinka moni mummo istuukaan illat yksin, kun kukaan ei enää edes soita. 

Töissä on alkanut pikku hiljaa näkyä lomalaisten palaaminen. Osallistumme Dragon soutuihin elokuun lopussa ja ensi viikolla meillä on soutuharjoitukset, jotta edes hieman ymmärtäisimme mitä yhteistyö tässä lajissa tarkoittaa. Yhteinen pukeutuminen on jo mietitty ja paidat on hankittu. Huivit pitää vielä hankkia. Niitä kävimme tänään katsomassa ja etsimässä. Soutujen jälkeen menemme virastolle saunomaan ja nauttimaan iltapalaa. Mukavia hetkiä on siis taas tiedossa.

Lauantaina olemme menossa parhaan ystäväni ja hänen perheensä mökille ensi visiitille. Odotan vierailua todella kovasti! 

Koulut alkoivat eilen. Nuoriso on onneksi näyttänyt siltä, että homma on ok. Tosin esikoinen sai ilmeisesti laivalla sunnuntain ja maanantain aikana jonkun vatsataudin. Vatsaa on polttanut eilisestä asti (luulin ensin sen olevan itseaiheutettua). Tänään oli sitten aamupala tullut ylös, joten kesken koulupäivän hän siirtyi kotiin. Nuoremmilla on ihan mukavat päivät mitoiltaan. Kuopuksen päivät ovat pitkiä, mutta kun joka päivä on liikuntaa tai ilmaisutaitoa useampi tunti, niin ehkä ne eivät kuitenkaan ole niin raskaita. Ja keskimmäinen hankki itselleen jo ensi viikolle vapaa päivän, kun silloin alkaa sorsastus. Rannassa pitää olla ensimmäisenä päivänä mahdollisimman hyvissä ajoin!

Huomenna on taas vuorossa aamu-uinti maauimalassa. Tosin ihan yksin tällä kertaa, kun kaverini laittaa kotona lapsensa kouluun.

Mukavaa loppuviikkoa ja ihanaa elokuuta!