Nyt on sitten koulut päätetty ja kesälomat lapsilla aluillaan. Paitsi esikoisella, joka tekee kesän aikana suururakan töitä syksyn koulua varten, toivottavasti!

Pari viikkoa sitten kun viimeksi kirjoitin esikoinen oli sählännyt oikein kunnolla. Nyt näyttää, että siitä oli hänelle hyötyä, koska olotila on rauhoittunut kovasti sen jälkeen. Muutama baarikierros on tehty, mutta ihan ihmismäisesti  ja kotiin on tultu ajoissa. Äiti kiittää ja tanssii kaikkia kevätjuhlaliikkeitä! Kiitos kaikille, jotka ovat kommentoineet minulle ja toivottaneet voimia, niitä kyllä tarvitaan. Mutta minkäs aikuiselle lapselle tekee? Refluksitautia hänellä tosiaan epäillään ja nyt hän on syönyt Somecia, joka on auttanut jonkun verran. Laulamisen jälkeen kurkku kuitenkin kipeytyy edelleen.

14.5. kävimme appiukon haudalla viemässä ruusuja, koska hän olisi silloin täyttänyt 70 vuotta. Me olimme ainoat, jotka kävimme haudalla. Samalla käytiin kylässä miehen nuoremmilla sisaruksilla. Pikkusisko oli nyt toista kertaa raskaana ja saa vauvan tässä parin viikon sisällä. Hän oli muuttanut esikoisensa kanssa jälleen kotiin, joka mielestäni on ihan oikea ratkaisu. Äidin luona on tilaa ja lapsilla hoitajia. Pikkusisko täyttää tänä vuonna 22 vuotta. Eli siis harvinaisen nuori äiti tämän päivän yhteiskunnassa. Hienosti hän on kuitenkin esikoistaan kasvattanut ja lasten isäkin on perheen elämässä mukana ihan mukavasti.

Kaksi viikkoa sitten kävimme siskon luona lasten syntymäpäivillä. Nyt minun nuorinkin kummipoikani on täyttänyt 15 vuotta ja pääsee elokuussa ripiltä. Sitten on kaikki kummipojat saatettu lapsuudesta tähän aikuisuusriittiin saakka. Enpä tiedä, mihin tuo uskonnollinen opetus on jäänyt, mutta tällä viimeisellä kerralla olen sentään seurannut, että hän käy kirkossa ja rippikoulukorttiin tulee merkintöjä. Nyt hän sitten sai syntymäpäivälahjaksi mopon ja niin vanhemmat kuin kummit saavat olla sydän syrjällään, ettei tapahdu mitään. Hän kun ei vielä tarvinnut tuota ajo-opetusta vaan ehti saada kortin ainoastaan kirjallisen kokeen perusteella. Kummipojan pikkusiskon syntymäpäivää vietettiin samalla kertaa ja kiva päivä meillä olikin. Ulkoilimme lähes koko päivän ja kesän ensimmäiset auringonpolttamat olivat illalla totta. Onneksi iho ei palanut pahasti vaan punaisuus taipui kauniiksi rusketukseksi.

Töiden puolesta olen tehnyt jälleen kaksi Helsinki-päivää. Toinen kului koulutustilaisuudessa, jossa itse pidin kurssilaisille työpajaa ja toisella kerralla meillä oli työryhmän loppukokous ja lounas. Mukavia päiviä molemmat. Kuten tietysti muutkin työpäivät! Lisäksi meillä oli sen kiinteistön, jossa virastomme sijaitsee, viralliset avajaiset, jossa oli hieno nauhan leikkaamistilaisuus ja tykillä ammuntaa. Sen jälkeen kun talo oli vihitty ja siunattu käyttöön, siirryimme kuuntelemaan musiikkia, nauttimaan shampanjaa ja pieniä cocktail-paloja. Tarjoilu oli hyvää ja seura aivan mahtavaa. Kotona olin hyvissä ajoissa kello 22 aikoihin.

Niin ja nyt kun miehen kilpirauhastulehdus on virallisesti ohi, alkoi verenpaineen nousu. Pahimmillaan lukemat ovat olleet 180/115 ja nyt alimmillaankin 148/96. Lääkitystä on nyt ollut viikon ajan, mutta vielä ei olla päästy ihan hyviin tuloksiin. Toivottavasti kohta päästä taas normaali tilaan. Kortisoni aiheuttaa aikamoisia vierotusoireita eikä laihtumista ole vielä tapahtunut.

Viime viikon lauantaina osallistuimme äidin ja siskon kanssa naisten kuntovitoselle. Kävelimme viiden kilometrin lenkin ja mukavaa oli. Sitten nautittiin salaattia ja rahkaa ja sen jälkeen siirryimme meille saunomaan ja syömään. Mies teki meille hyvää papupataa ja sauna oli aivan taivaallinen. Mukava yhteinen päivä, josta on tullut ihan traditio meille suvun naisille!

Koska seuraava päivä oli sateinen, käytin sen vaatehuoneen siivoamiseen. Nyt sinne mahtuu ja tietää mitä missäkin on. Yksi jätesäkillinen meni UFF:n laatikkoon ja yksi säkillinen menee miehen kaverille työpaikalle räteiksi.

Helatorstaina me avasimme mökkikauden. Nyt on jo paikattu piippuja, ajettu ruohot kahteen kertaan ja tehty saunaan uutta lattiaa. Olimme siellä nimittäin myös eilen. Vähän olen ehtinyt siellä myös istuskelemaan ja kutomaan toiselle työkaverille sukkaa. Syntymäpäivä on tuossa juhannuksen jälkeen ja pyöreitä tulee täyteen, joten haluan muistaa häntä sukilla.

Eilen aamulla oli sitten koulujen kevätjuhlat. Keskimmäisen viimeinen kevätjuhla on vietetty ja päättötodistus peruskoulusta saatu. Keskiarvo oli 7.6, johon olemme kaikki ihan tyytyväisiä. On hyvin todennäköistä, että hän pääsee haluamalleen ammattikoululinjalle syksyllä ja muutaman vuoden päästä perheestämme löytynee muurari. Nuorimmalla on vielä vuosi jäljellä ja sitten taas jatketaan. 

Tänään olemme olleet päivällä esikoisen lapsuusystävän ylioppilasjuhlilla. Tytön vanhemmat ovat nuorimmaisemme kummit, joten olemme melko paljon yhdessä. Aivan upeat ruoat ja paikka oli oikein mukava. Samassa paikassa vietettiin hänen rippijuhliaan muutama vuosi aiemmin. Nyt vain ilma oli parempi ja saimme oltua ulkona ja otimme siellä paljon myös valokuvia. Ylioppilas oli toivonut lahjaksi rahaa ja hyvä niin. Hänellä on hyvin kehittynyt oma maku ja tyyli omanlaisensa, joten raha oli helppo lahja. Sillä hän voi sitten hankkia sitä mitä itse haluaa. Nyt pidämme peukkuja, että hän pääsee jatko-opintoihin syksyllä. Pääsykokeita oli heti ensi viikolla.

Eilen kävin myös ensimmäisen kerran meressä uimassa. Vesi oli vielä hyvin virkistävää, mutta aivan ihanaa! Sinne pitää päästä useasti tästä eteenpäin. Voi olla, että lähden vielä tänäänkin käymään rannassa. 

Perjantaina olimme iltakahvilla miehen siskolla, joka täytti pyöreitä vuosia ja kutsui kaikki lähimmät kahville. Koska olimme päivän töissä, pääsimme mukaan juhlaan vasta illalla. Koska hänen miehensä on täyttänyt pyöreät jo puoli vuotta sitten eikä hän juhlinut päiväänsä millään tavalla ostimme heille yhteiseksi lahjaksi Karoliinanalppiruusun, joka toivottavasti muistuttaa vielä vuosien jälkeen tästä syntymäpäivästä kukkimalla heidän pihallaan.

Ja ensi lauantaina meillä on hyvien perhetuttavien pojan valmistumisjuhlat. Kyllä juhlat ovat sitten mukavia! Toivottavasti pääsemme sieltä mökille yöksi ja voimme jo aloittaa mökkikauden ihan kunnolla.

Töitä on nyt kolme viikkoa ja sitten alkaa neljän viikon kesäloma! Täytyy myöntää, että se alkaa jo kummasti hymyilyttää vaikka töissä hyvin viihdynkin. Toissa kesänä olen viimeksi pitänyt pidemmän loman ja silloinkin taisi olla niin, että olin kolme viikkoa kerralla ja sitten myöhemmin vielä viikon. Tuossa neljässä viikossa ehtii jo todella rentoutua ja nauttia. 

Pyykkiä on tullut myös pestyä ihan kiitettäviä määriä, kun nyt saa pyykin kuivattua ulkona. Ihanaa! Vaikka näin heinänuhaisena ei saisi pyykkiä ulkona kuivata, en voi olla kuivaamatta. Se tuoksu on niin ihana, joka pyykkiin ulkona tulee. 

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!