No niin, nyt se Suomen suurin mitalijuhla on sitten ilmeisesti tulossa. Vai onko? Itse en niin tällä hetkellä luota edes meidän keihäsmiehiin. Hienosti on tullut kaksi mitalia purjehduksista joita kukaan ei ilmeisesti odottanut. Tuuli Petäjän suoritus oli tosi hieno ja samoin tämän päiväisten purjehtianaisten suoritus.

Käydäänpäs taas hieman lävitse meidän perheen elämää.

Keskiviikkona 1.8. lähdimme jo aamulla aikaisin liikkeelle ja päädyimme Vehmersalmelle miehen kummitädin luokse tuossa iltapäivä kolmen aikoihin. Nuorimmaiset pääsivät ensimmäisen kerran elämässään myös lossille eikä me vanhemmatkaan monesti ole niillä laitteilla kuljettu. Aika pian lossimatkan jälkeen tuli sitten matkan takaisku; hajosi autosta takarengas. Onneksi vararengas oli mukana ja siinä oli myös ilmaa. Tosin se oli sellainen kapea rengas, jolla sai ajaa vain 80 km/h, joten matkasta tuli hitaampi. Kummitädille kuitenkin päästiin ja siellä oli heti ruoka odottamassa meitä. Kummitädillä oli mukava talo ja ihana oma ranta, jossa minä pääsin käymään uimassa. Ihanaa, kun sai uida ihan Eevan asussa....Pihaa ihailtiin ja paljon juteltiin. Mieskin sai kehuttua esikoistaan ja kerrottua hänen innostuksestaan näyttelemiseen, kun kummitäti kertoi miehen papan olleen nuorena innokas näyttelijä ja hyvä laulaja. Selvisi sekin, mistä nuori on taitonsa perinyt. Illalla jatkoimme matkaa sitten Kempeleeseen, jossa olimme puolen yön aikoihin. Siellä menimme suoraan nukkumaan ja vasta torstaina aamulla päästiin kunnolla seurustelemaan sedän kanssa. Aamupäivällä tosin piti käydä ostamassa uudet takarenkaat Oulusta, mutta sitten olimme sedän luona juttelemassa ja pihalla aikaa viettämässä, kun keli oli ihan hyvä. Iltapäivällä tosin saatiin kunnon sadekuurokin, mutta ei se tahtia haitannut. Illalla vielä käytiin saunomassa sedän kunnostamassa pihasaunassa, joka oli aivan ihana. Perjantaina sitten olimme Marjutin luona vierailulla ja meillä oli oikein mukava päivä. Kiitos siitä! Lauantaina sitten lähdimmekin tulemaan kohti etelää ja illalla tuossa kahdeksan aikaan olimme perillä mökillä. Mökillä alkoi heti saunan lämmitys. Samalla kävimme lähimetsässä tekemässä vihdan ja keräämässä hieman kanttarelleja. Ennen saunaa kävin vielä uimassa lähirannassa joessa ja se tuntui tosi hyvältä. Saunan jälkeen kutsuikin sitten jo vuode ja aamulla heräsin ajoissa, jotta ehdin kirkkoon. Siellä nimittäin luettiin mamma seurakunnasta poisnukkuneissa ja olimme äidin ja siskon kanssa siellä kuuntelemassa. Sitten tulimmekin jo nopeasti kotiin, jotta saatiin miehelle pakattua tavarat kuntoutusviikkoa varten.

Tässä vaiheessa elämä sitten taas pistettiin risaiseksi. Mies sai hirveän raivarin, kun esikoinen oli ollut viikon aikana kotona öitä. Poika ei ollut petannut vuodetta eikä siivonnut jälkiään olemisensa jälkeen. Mies katsoi sitten asiakseen haukkua minut, kun olin antanut lapselle luvan olla kotona. Minä kuulemma saan silloin kärsiä. Eikä auttanut vaikka sanoin, että mielestäni pojallamme on oikeus olla kotona silloin kun hän haluaa. Ei ollut mitään selittämistä. Hän ei miehen mielestä kuulunut talon isäntäväkeen, joka koski kyllä poikaankin joka kävi kotona tämän kuulemassa. En oikeasti tiedä, mikä siihen mieheen on mennyt. Jos hän olisi itse tosi siisti ja tarkka ymmärtäisin ehkä paremmin, mutta kun on luonteeltaan aivan samanlainen sekoittaja ja tavaroiden niille sijoilleen jättäjä, en ymmärrä tätä tilannetta lainkaan. Kyllä varmasti kannattaisi etsiä omaa asuntoa ja lopettaa tämä tuska, mutta kun en vain pysty ja jaksa itseäni tästä irti repiä. Aina ajattelen, että lapsilla on parempi kun olemme yhdessä. Tosin tämän riidan jälkeen lapsetkin katsoivat aiheekseen huutaa minulle kaikesta siitä miten huono äiti olen, joten eipä tässä paljon ole elämässä onnen hetkiä. Mutta kyllähän se siitä rauhoittui.

Viime maanantaina vein sitten miehen kuntoutukseen Espooseen ja olimme poikien kanssa keskenämme. Meillä oli tosi mukava viikko. Tiistaina illalla lähdimme äitini luokse yöksi ja aamulla aikaisin kesälomaretkellemme Tuurin kyläkauppaan ja sieltä illalla Kajaaniin, jossa yövyimme Sotkamon puolella Katinkullassa. Meillä oli aivan ihanat hotellihuoneet. Esikoisella oli yksi huone ja me muut olimme samassa huoneessa. Aamulla lähdin esikoisen kanssa aikaisin Kajaanin ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin, jonne hän haki Business Management linjalle. Kokeen jälkeen hänellä oli mahtava olo. Porukka oli ollut kivaa ja koe tuntui menneen hyvin. Eikä pojalla ollut mitään sitä vastaan, että hän muuttaisi syksyllä Kajaaniin opiskelemaan. No, se nähdään ensi viikolla. Täydennyshaun kokeessa oli 39 osallistujaa ja paikkoja on 7-9. Ensi viikolla tosin on vielä pääsykokeet Raumalla, joissa on myös tarkoitus lähteä käymään. Olisihan se paljon lähempänä kotia, vaikka eipä sillä taida olla nuorelle merkitystä. Torstaina iltapäivällä lähdimme ajamaan kohti etelää ja ihan lähellä Humppilaa, kun esikoinen oli siirtynyt rattiin, meni sitten autosta eturengas. Onneksi oli nuoria miehiä auton täydeltä, jotka nopeasti vaihtoivat renkaan ja taas päästiin jatkamaan. Kotona olimme yhden aikaan yöllä, kun äiti oli ensin pudotettu omaan kotiinsa. Eilinen päivä meni oikeastaan huilatessa ja tänään ajoimme sitten hakemaan miehen kuntoutuksesta. Hän oli ilmoittanut kurssin päättyvän kello 14 ja lähdimme ajoissa häntä hakemaan. Kuitenkin myöhästyimme ja hän oli jo lähtenyt sieltä kävellen tulemaan pois päin. Sain taas huutoa, kun en ollut oikeaan aikaan paikalla ja olin katsonut tärkeämmäksi auton polttoaineen kulutuksen kuin miehen hakemisen ihan minuutilleen. En tiennyt, että kurssipaikalle oli tulossa hääseurue...mutta tiesin, että huutoa tulee kun myöhästyn ja niinhän siinä kävi.

Pohjoisesta kun ajettiin alaspäin niin sain kudottua yhden pikkusukan ja nyt pitäisi nopeasti tehdä toinen, jotta ehtisin parin viikon aikana tehdä yhdet työkaverin sukat. Jälleen yksi viisikymppinen tälle vuodelle.

Matkalukemisena oli Patricia Cornvallin Viimeinen piiri, joka olikin tosi hyvä. Nyt on taas menossa vanhoja lehtiä, mutta jutut eivät ole muuttuneet miksikään.

Nyt se keihäsfinaali alkaa, joten on pakko siirtyä tv:n ääreen. Mukavaa elokuuta!