Ihanaa, kohta elämä saa taas normaalin rytmin. Viikko vielä ja koulu alkaa. Se aina helpottaa, kun ei tarvitse miettiä, mitä lapset syövät kotona päivällä jne.

Viikko töissä oli tavanomaisen hiljainen. Vielä on suurin osa porukasta ensi viikon lomalla ja sitten töissäkin alkaa normaali rytmi ja vauhti kiihtynee. Tutkailin viikolla blogeja ja löysin muutamia uusia tuttavuuksia. Omaa blogiani en kuitenkaan ole ehtinyt viikon aikana päivittämään, sillä yhtenä iltana ajoin töiden jälkeen sellaisen parinkymmenen kilometrin pyörälenkin, kun hain lapsille syntymäpäivälahjoja ja syntymäpäiväiltana olimme sitten elokuvissa katsomassa uusimman Shrekin, josta pidimme kaikki. Elokuvan jälkeen kävimme vielä paikallisessa Rossossa pizzalla. Pojat söivät Matador-pizzat ja minä formaggion. Ruoka oli hyvää ja meillä oli oikein mukava ilta.

Maanantaina siivoilin kotona tavaroita järjestykseen, kun tiesin, että vieraita tulee lauantaina. Torstaina illalla äitini haki meidät luokseen, kun pidimme taloyhtiön ylimääräistä kokousta ja minä isännöitsijänä olin tietysti paikalla. Hallituksen eroavalle puheenjohtajalle taloyhtiö osti muistoksi syyshortensian, joka kukkii punaisena. He kun muuttivat omakotitaloon, niin kasville oli paikka uudella pihalla. Kokouksen jälkeen meidän piti mennä käymään uimassa, mutta lähellä rantaa huomasimme, että taivas oli aivan musta ja salamat alkoivat leiskua.

Saimme tämän jälkeen nauttia aivan mahtavasta ukkosen ilmasta. Taivaalla oli todella upea näytös, mutta kamerani ei onnistunut sitä tallentamaan. Lisäksi vettä tuli aivan älyttömästi ja se alkoi vielä sellaisilla sormenpään suuruisilla rakeilla. Ystävättereni pihalla rakeet olivat rikkoneet mm. huvimajan valokatteen ja lisäksi kummipoikani auton maalipinta oli kärsinyt. Onneksi emme sentään saaneet samanlaisia tuhoja täällä Lounais-Suomessa kuin Savossa oli.

Perjantaina jatkoin vielä siivousta, imuroin ja käänsin matot puhtaat puoli päällepäin. Sellaista on kuulkaa laiskan siivous! Mutta kotona näytti heti paljon paremmalta.

Lauantaina meillä oli kylässä poikien kummeja vielä viettämässä syntymäpäiviä. Vieraat viihtyivät pitkään ja meillä oli oikein mukavaa. Tarjosin vieraille pipareita, kimppamunkkia ja jäätelöä. Hyvin teki kauppansa. Välillä saimme istuttua pihalla ja välillä taas oltiin sisällä, kun muutaman kerran tuli vähän sadetta. Lasten rippikuvia katseltiin ja kummit jo valkkailivat kuvat itselleen. Nyt pitää vaan kohta ehtiä niitä kehittämään.

Tänään kävin sitten kaupassa ostamassa viikon ruoka-aineet ja olen pessyt neljä koneellista pyykkiä. Eli erittäin ahkerana on oltu sunnuntaina, mutta tulipa meilla levättyä eilinen. On paljon mukavampi ottaa vieraita vastaan lauantaina, niin saa sunnuntain levätä oman perheen kesken, ennenkuin miehen on taas pakko lähteä matkaan.

Tällä viikolla on tullut lueskeltua vanhoja lehtiä. Lisäksi aloitin miehelle uudet ohuesta langasta tehdyt sukat, sillä hänellä on niitä vain yhdet ja hän pitää niitä kesät talvet. Edelliset olivat ruskeat ticoticot ja nyt tulevat siniset.

Perjantaina minut yllätti postiljooni: hän toi minulle syntymäpäiväkutsun edellisen pomoni 50-vuotisjuhliin muutaman viikon kuluttua. Hauska huomata, että minut vielä kelpuutetaan porukkaan. Ajattelin kutoa hänellekin villasukat ja ostaa seuraksi konjakkipullon. Lämpöä sisäisesti ja ulkoisesti vanhenevalle miehelle. Odotan juhlaa kovasti!

Tänään lähdemme vielä poikien kanssa uimaan, kun keli tuntuu ihan mukavalta. Aurinko paistaa ja lämpöä on n. + 25 astetta.

Uutta viikkoa odotellen!