Ai miten ihana onkaan joskus viikolla pitää yksittäisiä vapaapäiviä. Tänään heräsin aamulla vasta klo 9, joten selkeästi on nähtävissä etten ole vielä sopeutunut tähän kellojen siirtoon. Se kestää aina useita päiviä. 

Taas on elämä mennyt sellaista vauhtia, että ei meinaa perässä pysyä. Töissä on ollut kiirettä. Viime viikollakin järjestettiin sekä henkilöstökokous, että johtajan kurssijuhla. Molempiin tuli n. 40 henkilöä, joten tilojen ja tarjoilujen järjestäminen vei aikaa. Mutta olihan ne tosi mukavia tilaisuuksia. Kokouksessa muistettiin johtajan viime vuonna ollutta merkkipäivää ja hän oli kovasti otettu tilaisuudesta.

Helmikuussa vietin myös talvilomaviikkoni. Käytiin miehen kanssa kahdestaan siellä pohjoisessa ja kun setä siellä joutui yllättäen sairaalaan kesken lomamme, mies jäi hänen asunnolleen ja kävi katsomassa häntä sairaalassa ja minä vietin sitten pari päivää pojan luona Kajaanissa. Sekä meno- että tulomatkalla oli talven pahimmat kelit. Valtaisat lumisateet ja tuulet, mutta onneksi pääsimme hyvin molempiin suuntiin perille. Oli ihana käydä katsomassa poikaa. Hän oli selkeästi aikuistunut, koska koti oli yllättävän siisti. Eipä tarvinnut kuin pyykit pestä ja kaupassa käydä, muuten saimme vain oleskella. Hänen opintonsa ovat nyt sujuneet hienosti ja on toiveita, että hän valmistuu alkusyksystä. 

Tällä viikolla olisi ammattiliiton ilta huomenna ja perjantaina kokous Helsingissä ja illalla konsertti konserttitalolla. Suoraan Helsingistä konserttiin. Onneksi linja-autoasema ja konserttitalo ovat lähekkäin, niin ehdin kyllä. Piti kyllä pyytää kokouksen aikaistamista, että ehdin sopivasti takaisin tulevaan linja-autoon.

Täällä on kevät jo selkeästi alkanut. Ensimmäiset leskenlehdet kuvasin kaksi viikkoa ja niitä voi ihailla instagramissa nimellä Santrajustiina. Olenkin aivan hurahtanut tuohon kuvaamiseen ja kuvien julkaisuun. Siitä on tullut selkeästi kuvallinen päiväkirjani, kun näita tekstejä ehdin kirjoitella niin harvoin. Viikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen joten lenkkipolut alkavat kuivaa. Eka on kyllä tällä hetkellä tosi likainen, kun kaikkialla on ollut niin kuraista. Pesu vain ei ole vielä kannattanut, kun heti on samanlainen. 

Mökillä kävin jo kerran katsomassa miltä siellä näyttää ja veimme uudet saavit odottamaan kesän sadevesiä. Syksyllä talvi tuli niin nopeasti, että meidän saavimme jäivät vettä täynnä paikoilleen ja ehtivät jäätyä ja hajota. Onneksi uudet saavit sai halvalla. Lumet olivat silloin jo lähes sulaneet, mutta maa oli vielä kovin märkää. Mökin lämpötila oli silloin +3 astetta. Joten lämmitys sisälämmön osalta normaaliin, vie vielä aikaa. Toivottavasti vapun aikaan pääsisi jo ensimmäisiä pihatöitä tekemään.

Huhtikuu tulee olemaan taas lomakuu. Pidän lomaa pääsiäisviikon ja sitten vappuviikkon. Jälkimmäisellä viikolla täytän 50 vuotta ja lähden äitini kanssa juhlistamaan sitä muutaman päivän lomalle Pärnuun hotelliin. Teemme elämämme ensimmäisen äiti-tytär -loman. Äiti täyttää kesällä 70v. Joten jo on aikakin. 

Nyt täytyy katsoa jotain syötävää ja sitten iltapäivällä käymme pojan asunnolla katsomassa postit ja vähän järjestämässä. 

Mukavaa maaliskuun loppua!