Kohta se on taas tältä vuodelta ohi; pääsiäinen. Eipä ajatuksista huolimatta tullut kotia juuri pääsiäiseen koristeltua. Yksi noita killuu katonrajassa ja siskon tuoma pääsiäiskimppu tuo iloa keittiössä. Lampaan sijaan meillä on syöty hirven paistia ja lohta. Mutta onhan ne pyhät näinkin menneet.

Viime viikko oli lomaa. Maanantaina vierailin entisen työkaverin luona ja samalla olin pojan luona yötä ja kävin siellä siivoamassa kuten äidin kuuluu. Sitten tulimme taas yhdessä tänne. Sisko tuli kylään keskiviikkona ja käytiin yhdessä lounaalla ja sitten Luostarinmäen käsityöläismuseossa, jossa oli laitettu erilaisia pääsiäisaterioita esille. Oli kiva lukea ja kuulla vanhoista pääsiäisperinteistä niin meillä evankelisluterilaisilla kuin ortodokseilla. Samalla tulivat tutuiksi myös vanhat kansanuskomukset. Instagramissa on lisää kuvia tuosta päivästä. 

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen.jpg

Tämä kuva on ompelijan talon eteisestä. Talossa toimi pääsiäismunien maalaaja. Valikoima oli valtava ja munien koristelu todella kaunista. Olikin muutama vuosi kun olin käynyt museossa ja vierailu tuntui todella mukavalta. Omassa kaupungissa on paljon nähtävää, kunhan tulee lähteneeksi liikkeelle.

Kävimme myös huhtikuun alussa kuuntelemassa Turun filharmoonikkojen konsertin, jossa esitettiin 

Aleksandr Skrjabin: Rêverie
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 7 ”Leningrad

Šostakovitš kirjoitti 7. sinfoniansa Leningradin piirityksen aikana. Huikean suositusta sinfoniasta on sittemmin tullut sodan sorron ja kauhun monumentti ja natsismin- ja militarisminvastaisuuden symboli. Säveltäjän kerrotaan kuvanneen ensimmäisen osan rauhallista jaksoa seuraavasti: ”Ehkä kyse on äidin kyynelistä, tai peräti siitä tunteesta kun suru on niin suurta että kyyneleitä ei enää ole jäljellä.”

Konsertti oli todella vaikuttava ja sali kiitti orkesteria ja kapellimestari Leif Segerstamia seisaaltaan. 

Nyt ei ole sitten kuin neljä päivää töitä ja sen jälkeen on taas lomaviikko. Sillä lomalla on sitten matkailua tiedossa. 

Viime sunnuntaina käytiin myös mökillä vähän haravoimassa. Tosin piha tuntui vielä niin kostealta, ettei haravointia voinut kovin pitkälle jatkaa. Oli kuitenkin ihana käydä jo vähän katsomassa mitä kaikkea on taas tehtävä kunhan kausi kunnolla alkaa.

Hyvää toista pääsiäispäivää kaikille!