Nyt on loma jo puolessa ja kotona ollaan "kökitty" koko aika. Mies oli maanantaina jälleen lääkärissä ja sai siirrettyä talvilomansa hamaan tulevaisuuteen. Sairaslomalla siis edelleen. Ja kun häneltä lääkäri kielsi ajamisen Ouluun ja takaisin niin me nuorimman kanssa päädyimme peruuttamaan hänen tutustumispäivänsä. En olisi jaksanut tuota matkaa yksin ajella ja kelitkin ovat olleet niin huonoja. Lisäksi kuitenkin on selvää, ettei nuoremme hae niin kauas kouluun, joten oli suhteellisen helppo päätös jäädä kotiin.

Olemme käyneet vähän ostoksilla. Sain itselleni ostettua farkut ja tuhlattua ystävältäni saadun lahjakortin (jo vuosi sitten jouluna) Jalokivigalleria. Pari ihanaa kaulakorua ja useat korvakorut. Tänään oli esikoisen hammaslääkäri ja se tyhjensikin sitten äidin tilin. Hän kun saa hoitonsa ilokaasun avulla piikkipelkonsa vuoksi ja se kyllä maksaa. Mutta ennemmin käytän yksityistä hammaslääkäriä joka ottaa jokaisen potilaan tärkeänä ja tekee työnsä hyvin siksi, että potilas tulee uudelleenkin eikä hutiloi siksi, että ehtii ottaa mahdollisimman monta potilasta päivässä. Meillä ei valitettavasti ole hyviä kokemuksia julkisesta hammashoidosta.

Äidin luona piti lähteä käymään loppuviikolla, mutta hän on nyt niin flunssassa ja kuumeinen, että taitaa olla parempi pysyä poissa. Varsinkin kun itse olen nyt pysynyt terveenä. Sen sijaan ajattelin, että olisi kiva käydä katsomassa isovanhempia siellä hoitokodissa. Heidän aikansa kun on pitkää, kun äitikään ei uskalla heitä mennä katsomaan.

Eilen olin ensimmäisen kerran kahteen kuukauteen avannossa! Aivan mahtavaa! Tosin en uskaltanut käydä vedessä kuin kolmesti. Parempi aloittaa varovasti, ettei tule heti uutta tautia. Mutta innolla jo odotan uutta uimareissua. Saas nähdä ehdinkö jo huomenna uudelleen.

Lauantaina menemme kylään siskon luokse. Myöhästynyt jouluvierailu....mutta ihana päästä kylään pitkästä aikaa. Saamme samalla juhlittua siskon miehen myöhästynyttä syntymäpäivää ja jopa esikoinen lupaili matkaan mukaan lähtöä. Se nyt ei tietysti vielä ole varmaa....Samalla matkalla käymme sitten hakemassa esikoisen auton sedältään huollosta, jotta pystymme ajamaan sitten sen aikaa sillä työmatkat kun oma automme menee remonttiin miehen ajaman pienen kolarin vuoksi.

Lunta on tullut vähän jokaisena lomapäivänä ja vielä huomennakin pitäisi sataa. Joten siitä ei ainakaan ole pulaa. Päivisin vain jo on aivan älyttömän märkää, kun aurinko sulattaa lunta ja taivaaltakin tuli tänään päivällä ihan vettä. YÖK ja vielä kerran yök! Inhoan tätä vuodenaikaa, kun kaikki kaunis muuttuu likaiseksi ja märäksi ja kamalaksi. Toivon nopeaa kevättä ja pian alkavaa kaunista kesää tai sitten vielä muutamaksi viikoksi oikein kunnon talvea.

Mukavaa talven jatkoa kaikille!