Tänään on sitten papin aamenesta tässä yhteiselämässä kulunut 23 vuotta. Silloin oli kevään ensimmäinen lämmin päivä. Koko kevät oli niin kylmä, että koivuihin kasvatettiin lehdet sedän autotallissa vesisaavissa. Ja ruusuja ei ollut monta morsiuskimpussa, koska oli yo-päivä ja ruusut kalliita. Niinpä valitsin sitten kimppuuni hajuherneitä ruusujen kanssa ja kaunis oli. Näihin vuosiin on mahtunut paljon, mutta yhdessä ollaan edelleen. Ja tuolla se mies laittaa juuri keittiössä kauriinsatulaa ja perunamuussia.

Toukokuu meni taas vauhdilla. Yksinäisiä iltoja oli edelleen, mutta myös äitini oli täällä pari yötä. Minulla oli muutama Helsinki päivä ja Eka tarvitse pissattajan. Mummin jalat olivat sitten tosi kipeät vielä muutaman päivän kotonakin. Mutta hyvää se hänelle teki, kun Ekan kanssa sai kunnon liikuntaa.

Töissä oli yllättävän kiireinen toukokuu. Paljon Helsinkipäiviä sekä erilaisia järjestettäviä tilaisuuksia. Viime viikolla meillä oli myös TYKY-päivä. Kävelimme Turussa porrastelukävelyn eli 11 km ja n. 1300 porrasaskelmaa. Minä olin työkaverin sparraaja, joka treenaa triathlonia varten. Käytimme aikaa tuohon lenkkiin 2 h 5 min ja työkaveri sai hidastempoisen juoksun ja minä hyvävauhtisen kävelyn. Kävelyn jälkeen menimme työpaikalle saunomaan ja viettämään iltaa. Päivä oli jälleen erittäin onnistunut.

Esikoinen saapui kotiin jo loppukuusta ja ehti kanssamme myös siskon lasten synttäreille. Silloin oli tosi helteinen viikonloppu ja olimme ulkona koko päivän. Se oli mukavaa, sillä saimme myös Ekan mukaan. Kaikki rapsuttelivat kaveria ja ulkoiluttivat ihan innoissaan. Itsellä oli vähän helpompaa....

Perjantaina meillä vietettiin sitten keskimmäisen valmistumisjuhlia. Vieraina olivat mummi, kummitäti, täti ja serkku sekä toinen täti miehensä kanssa. Huomenna illalla tulevat vielä hyvät ystävämme, joiden kaksospoikien ylioppilasjuhlissa kävimme eilen. Meidän valmis talonrakentaja sai myös stipendin ollessaan luokkansa toiseksi paras oppilas. Hän oli aivan onnellinen saamastaan huomionosoituksesta. Ja äiti ylpeä, myös aivan upeasta todistuksesta. 

Kaksoset saivat järjestettyä itselleen myös töitä kesän ajaksi. Talonrakentaja tosin menee varastolle kesäksi, mutta parempi se kuin ilman töitä. Ja paikka on aivan mahtava, sillä toinen pojista oli siellä viime kesän. Mutta koska hän pääsi tänä vuonna työharjoittelupaikkaansa jatkamaan myös kesän ajaksi niin hän valitsi sen. Kuorma-auto vei voiton. Hän siis ajaa asfalttia pääkaupunkiseudulla heinäkuun loppuun ja elokuun puolessa välissä alkaa hänen viimeinen kouluvuotensa.

Nyt on kuukausi töitä ennen kesälomaa. Mies tosin pitää ylityövapaita ensi viikon, mutta menee kuitenkin majapaikkaansa loppuviikolla, koska veneen korjaus on tehtävä nyt eikä vasta sorsastuksen alkaessa. 

Joten vauhtia on riittänyt ja tulee vielä riittämään parin seuraavan viikon aikana. Sitten töissäkin vähän rauhoittuu ja saa tehtyä kaikkia niitä rästitöitä joita kiireessä aina jää.

Oikein hyvää alkavaa kesää teille kaikille!