Ei sitä sitten millään tahdo tajuta, että jo ensi viikolla juhlimme keskikesän juhlaa! Koululaiset ovat lomailleet jo kaksi viikkoa. Säät eivät ole heitä hellinneet, mutta onneksi toisella on ollut kavereita ja toinen on touhunnut päivät isänsä kanssa. Esikoinen on nauttinut kesätöistään. Kiertää joka päivä Koiramäen bussin mukana lasten historiallisella kulttuuriretkellä ja kaikesta päätellen nauttii päivistään. Tyttöystävä juuri aamulla manaili, että miten se onnistui hankkimaan tuollaisen työn. Hän kun on vanhainkodissa, jossa työn kuvaan kuuluu vuoteiden sijausta ja kakkojen siivousta. Normaalia vanhainkotityötä siis, mutta ei ainakaan houkuta nuorta jatkossa tuohon ammattiin. Hartiat kipeinä tyttö on tehnyt hommia, kun ei kukaan varmasti ole opettanut että miten nostellaan ja käännellään tehokkaasti ja ergonomisesti oikein. Silti on mukava kuunnella, kun hän iltaisin kertoo, miten vanhat mammat ja papat ovat päivänsä viettäneet. Huolestuttavin viesti mielestäni on se, että hän totesi jo parin päivän jälkeen, että omia isovanhempia ei laitokseen koskaan laiteta. Jo siinä ajassa hän näki, miten huonossa jamassa on vanhustemme huolto. Välttämättömin tehdään, ei enempää. Mikä olisi olllut mukavampaa näille vanhuksille, kun olisivat saaneet tästä tytöstä kuukaudeksi viihdyttäjän. Hän olisi voinut lukea heille, ulkoilla heidän kanssaan (sitä tehdään hyvillä ilmoilla), keskustella heidän kanssaan ja vain tuoda heidän elämäänsä nuoruutta ja intoa. No, hän tekee hoitajien työt, jotta nämä voivat olla kahvilla ja viettää ehkä hieman helpompia hetkiä. Onhan se hyvä, että hän näkee mitä hoitajien työ on, mutta kun hän ei ole siinä ammattilainen, niin miksi työ ei voi olla jotain muuta. Tietysti on pääasia, että heillä molemmilla on työpaikka, josta saavat kokemusta, kaikilla ei ole sitäkään tänä kesänä.

Omassa perheessäkin tapahtuu positiivisia asioita. Miehen päivärahapäätös on saatu ja kaikki rahat tulevat kerralla maanantaina.IHANAA! Kyllä se helpottaa, kun saa rästilaskut pois jonosta ja elämän taas siihen malliin, että eteenpäin päästään.

Töissä on edelleen raskasta, kun kaikki laatikot eivät ole vieläkään löytäneet purkuaikaa ja hommia on muutenkin. Eilen vietin kellarissa toista tuntia järjestellen mappeja, mutta onneksi olin torstaina kurssilla Helsingissä opiskelemassa uutta atk-ohjelmaa. Tiedä sitten tuleeko sitä käytettyä, mutta onpahan saatu edes pohjatieto. Ohjelma on tehty perustapauksille, joita ei meidän toimistossa edes ole. Kukahan sellaiset saa??? No, maanantaina on pakko jatkaa kellarin järjestämistä, koska sinne täytyy ensi viikolla vielä saada loputkin vanhat arkistot. Joten hartiat ovat kovilla täälläkin.

Neulomista ei ole voinut ajatellakaan sen jälkeen kun muutto alkoi ja ehkä siksi tämä kirjoittelukin on vähän jäänyt. Ei tee enää illalla mieli koneelle, kun päivän on ollut. Illat töiden jälkeen kuluvat tv:n ääressä. Miten kesällä tuleekin niin hyviä ohjelmia, kun yleensä ei tule mitään. Rakastan saksalaisia dekkareita ja niitä nyt riittää. Bella Block ja Rosa Roth kuuluvat suosikkeihin ja myöskin Italian komisario Montalbano miellyttää. Tallennukseen normaalina esitysaikana ja katsomaan sitten näin viikonloppuisin ja arki-iltoina. Lukeminen on kohdistunut taas vanhoihin lehtiin, mutta kohta ajattelin kaivaa hyllystä Tom Clansyn kirjan Myrsky nousee. Katsotaan miellyttääkö. TV:stä aloitin seuramaan myöskin 10 kirjaa rakkaudesta -ohjelmaa. Minusta on mukava kuunnella miten eri tavalla ihmiset lukevat kirjoja ja mitä he niistä saavat irti. Viime kesä lasten kirjat olivat myös mieliohjelmistoani.

Tänään olen pessyt jo kolme koneellista pyykkiä ja odotan kauhulla sadetta. Toivottavasti ei tule ihan vielä, jotta pyykit kuivuvat ulkona. Tapahtuu nopeammin kuin sisällä.

Ehkä juhannukseksi kuuluisi jotain siivotakin, mutta paljon en viitsi, sillä lähdemme perjantaina mökille ja tulemme kotiin sunnuntaina. Toivottavasti ilmat suosivat paremmin kuin tähän asti. Ei ole viitsitty lähteä yöksi, kun on kylmää ja märkää. Tänään esikoinenkin on töissä, joten aika olisi jäänyt niin lyhyeksi, ettei viitsi ottaa stressiä.

Mukavaa viikonloppua!