Jes! Nyt se on totta, minullakin on kesäloma! Viime vuonna aloitin uudessa työpaikassa niin, etten saanut lomaa kuin neljä päivää ja tähän asti olen sinnitellyt muutaman saldovapaan turvin koko vuoden. Nyt saan lomailla neljä kokonaista viikkoa ja vielä jää talvelle kaksi lomaviikkoa! Ihanaa! Ja ainakin täällä meillä kelitkin alkoivat parantua heti tänään aamusta.

Viime kerralla unohdin vallan kirjoittaa, että juhlimme miehen kanssa myös 20-vuotishääpäivää kesäkuun alussa. Silloin kävimme koko perhe yhdessä pizzalla, mutta muuten emme päivää erityisemmin juhlineet.

Töissä oli ihan mukavan kiireiset kaksi viimeistä viikkoa ennen lomaa. Lisäksi työpäiviin mahtui yksi Helsinki-päivä ja kolme sairaslomapäivää esikoisen sähläysten johdosta. Tuli nimittäin niin rajua palautetta taas, että jos viime kirjoituksessa tuntui, että elämä alkaa luistaa, niin pudottiin korkealta ja kovaa. Esikoinen halusi nimittäin lähteä mökille eräänä perjantaina ja annoin pöljä hänelle luvan. Hän oli sitten kutsunut sinne pari kaveria teatterin tiimoilta ja kuten kuvioihin kuuluu otettiin myös olutta ja viiniä mukaan. Tästä varoittelin kovasti tekstiviestein illan aikana, mutta eihän se äiti mitään voi tietää. Toiselle pojista oli yöllä soitettu ja käsketty heti kotiin ja kun tyhmät eivät ymmärrä soittaa taksia ja kotiin on päästävä oli tämä onneton ottanut auton alleen ja lähtenyt viemään kaveria kotiin. Asia josta oli puhuttu pää sauhuten koko vuosi. Jos otat, et aja jne. Matka sujui melko hyvin, mutta takaisin tullessa hän ohjasi auton ojaan ja kysellessään kilttinä poikana ohikulkijalta hinausapua, sai paikalle poliisit, palokunnan ja ambulanssin. Onneksi ketään ei sattunut ja esikoinen itsekin on hengissä ja hyvissä ruumiin voimissa. Oppirahat tulee maksettua, kunhan asia etenee syyttäjälle asti. Yön esikoinen vietti sitten paikallisessa putkassa, joten nyt kaikki äidin pelkäämät kauhukuvat on tullut koettua. Tai ei kaikki, hän on vielä elossa! Samoin kuin kaverit eikä kukaan sivullinenkaan loukkaantunut. Harmittaa vaan, että kortin saa takaisin joskus uuden inssin jälkeen ja edelleen vaan kahdeksi vuodeksi. No, toivottavasti hän nyt oppii!!! Viime viikon hän oli mökillä ja tuntuu, että hän alkaa päästä tilanteensa herraksi. Minä tosiaan kävin työpaikkalääkärillä itkemässä ja sain muutaman päivän sairaslomaa ja lähetteen psykologille. Hänen vastaanotollaan olin viime viikolla ja voi kun se teki hyvää. Sai puhua ja pohtia asiaa ja miettiä mitä tuon nuoren kanssa tekisi. Mutta niinhän se on, etten pysty elämään hänen elämäänsä. Jokaisen on opittava itse, vaikka se äidistä tuntuukin pahalta.

Juhannus vietetiin mökillä ja aivan absolutisteina koko porukka. Kyllä olikin mukavaa! Grillasimme ja pelasimme mölkkyä sekä saunoimme kahtena iltana. Meillä oli tosi kivaa! Lisäksi mies alkoi saunarakennuksen kattoremonttia jo viime viikon aikana. Piti vapaapäiviä ja hankki tarvikkeita. Nyt on jo autotallin puoli myös siivottu turhasta rojusta ja ensi kerralla päästään tekemään purkutöitä. Se on vuorossa ensi viikon lopulla kunhan palaamme tuolta Oulun seudulta lomamatkalta. Sinne on tarkoitus lähteä lauantaina menemään ja palata takaisin puolen viikon paikkeilla.

Käsityöt eivät ole minua nyt houkutelleet kun työkaverin sukat eivät ennen lomia valmistuneet ja seuraavaksi tapaamme vasta sitten heinäkuun lopulla, kun menemme töihin. No, ehtiihän niitä tässä.

Lukemisosasto on siirtynyt Robin Cookin teoksiin ja niistä ensimmäisenä oli vuorossa Hyökkäys. Pidin kovasti, taattua  Cookia. 

Kotona sain viime viikolla siivottua esikoisen huoneen uuteen uskoon. Nyt se taas näyttää ihan ihmisen huoneelta ja siellä on jopa tilaa. Vielä pitää saada toisten huoneet kuntoon. Mutta sellaisia hommia en tee lomalla hyvällä ilmalla. En nimittäin viitsi olla sisällä yhtään enempää kuin on ihan pakko. Tällä viikolla aiomme mennä poikien kanssa Linnanmäelle vielä ennen lomamatkaa, koska viime kesänä lomien puutteessa matka jäi tekemättä. 

Onpas taas tällaista sekalaista poukkoilevaa tekstiä, mutta nyt on pakko mennä viemään pyykkejä narulle. 

Oikein mukavia lomapäiviä kaikille lomailijoille!