Mitä me elämässämme selätämme? Vaikeuksia, sairauksia ja ehkä ajatuksen tasolla toisia ihmisiä. Minäkin olen onnistunut selättämään masennuksen. Jo vuosia sitten sairaus päästi otteensa, mutta enhän minä vieläkään uskalla olla ilman lääkkeitä. Pelkään sitä, että väsymys ja tuska tulevat takaisin. Seuraan alitajuisesti itseäni enemmän kuin aiemmin. Mietin, että olenko jaksanut tehdä kotona kaikkea mitä ennen vai jäävätkö pyykit pesemättä ja koti siivoamatta. Sitten muistutan itseäni, että olen selättänyt myös sen liian kiltin tytön, joka minussa asui ja päästänyt pienen siis hyvin pienen anarkistin valloilleen. Kotia ei tarvitse siivota jatkuvasti ja pyykit tulevat pestyä ajallaan. Masennuksen aikana opettelin selättämään myöskin negatiivista ajattelua. Yritän muistaa, etteivät ne huolet muutu murehtimalla miksikään ja yritän etsiä elämästä niitä hyviä hetkiä sen sijaan, että miettisin miten surkeaa elämä on ja miten huonosti tämän maan asioita hoidetaan. Alakulolle on hyvä antaa tilaa toisinaan, mutta se ei saa selättää hyviä ajatuksia ja päästää minua väsymään .

 

************************

 

Töissä on ollut erittäin kiireinen viikko, jota vielä kaksi kokouspäivää ovat entisestään vauhdittaneet. Koulutuksia on alkamassa parin viikon aikana ja pitää muistaa hoitaa kaikki niihin liittyvät käytännön asiat. Kivaa on kuitenkin ollut eivätkä työt ole vielä siinä pisteessä etteikö niistä selviäisi normaalin työpäivän puitteissa.

Aloitin vuoden ensimmäiset sukat työkaverille, joka on vaihtamassa toisiin tehtäviin. Hartiat tuntuvat kyllä olevan kovasti jumissa, joten voipi olla, että sukat menevät postissa hänelle perässä.

Ekan kanssa on pyritty tekemään joka ilta ainakin tunnin lenkki pitkin metsiä. Siellä on ihanan rauhallista ja kaunista näin syksyllä.

Nuorimmainen lähti tänään mummille yöksi, kun hänellä on huomenna koulusta vapaapäivä ja auton huolto mummin naapurissa. Toivottavasti tämän jälkeen tulee leima papereihin ja vuosi taas ajoaikaa.

Nyt on pakko lähteä yöpuulle. Kerrankin vähän aikaisemmin kuin tällä viikolla yleensä!

Oikein mukavaa perjantaita ja viikonloppua! Nauttikaa vielä näistä ihanista lämpimistä kesäpäivistä.