Taas on tiedossa viikko lomaa! Ja nyt se on todellista lomaa, kun lapset ovat jo päivällä koulussa niin mä saan todella vaan löhötä kotona. Olen kyllä päättänyt, että tämän viikon jälkeen tässä taloudessa alkaa sitten suursiivous aina pikkuhiljaa. Poikien tavaroita on saatava vähenemään, muuten emme tänne kohta enää mahdu. Lisäksi on saatava erilaisia koreja, joihin tavaraa saa kätkettyä sopivasti. Parhaita tässä taloudessa ovat sellaiset sängyn alle sopivat mallit, sillä kaapit ovat melko täynnä. Tosin jos niitäkin saisi vähän perata, niin ehkä tämä homma onnistuisi paremmin. Kunpa raaskisi heittää kaikkea turhaa pois, mutta kun ei! Itsekin olen sellainen hamsteri luonne, joka tosin on hieman paranemaan päin, kun ei enää mihinkään mitään mun tavaraa mahdu.

Tänään tulimme ajoissa mökiltä, kun aamulla oli sateista eikä vanhukset halunneet tulla sinne laittamaan ruokaa. Niinpä kävimme mamman ja papan luona kaupungissa syömässä ja ajelimme sitten kotiin.

Eilen vietettiin miehen synttäreitä. Juotiin munkkikahvit ja siinä se. Eipä näitä vuosia enää niin hirmuisesti juhlita.

Kävimme vielä sienestämässä ja mies kävi poimimassa myös vadelmia pienen kannullisen. Ja sitten saunottiin. Tämän kesän viimeinen mökkisauna oli ihana nautinto. Kaikessa rauhassa vihdottiin ja löylyteltiin, pestiin ja nautittiin taas ihanista jälkilöylyistä. Sen jälkeen olo niin ihanan raukea, että teki mieli nopeasti käpertyä  peiton alle. Tosin urheilua piti vielä hieman katsoa, kun sukulaispoika oli siellä juoksemassa. Ei mennyt ihan nappiin, mutta jotain se kaveri oli tehnyt vuoden aikana, kun se oli ihan eri kokoa kuin vuosi sitten....

Huomenna alkaa sitten esikoisen koulu ja minunkin pitää mennä käymään vielä työpalaverissa aamulla. Sitten lähdemme Hesaan ystävättäreni luokse katsomaan heidän pientä poikavauvaansa ja tietysti myös esikoistytärtä, josta on tullut isosisko. Tuliaiset on jo hankittu ja menojalka vain odottaa lähtöä! Tiistaina alkaa sitten nuorimmaisten koulu ja elämä saa jälleen oikean rytmin. Ihanaa, että on syksy! Se on paras vuodenaika ikinä!

Minusta elämä alkaa syksyllä. Teen silloin paljon enemmän lupauksia kuin vuoden vaihteessa ja käyn haistelemassa kirjastossa ja nautin lasten uusista koulukirjoista ja kirpeistä aamuista ja pimeistä illoista ja kaikesta siitä tietynlaisesta rauhasta joka alkaa kiireisen kesän jälkeen!

Mukavaa koulunalkua kaikille!