Nyt on viikko lomaa takana. Olemme olleet Linnanmäellä perjantaina ja mökillä viikonlopun. Keskiviikkona ajelimme Poriin tarkoituksena käydä katsomassa yhtä autoa paikallisessa autoliikkeessä, mutta myyjä teki oharit väittämällä auton myydyksi. Paluumatkalla myyjä yritti vielä soitella meille, että kyllä auto heiltä löytyy, mutta ei kait kukaan ajele satoja kilometrejä tyhjän tähden. Kyllä otti päähän!

Linnanmäkipäivä oli aivan mahtava. Mukana olivat kaikki lapset ja esikoisen tyttöystävä. Nautimme vauhdista koko pitkän päivän. Ilmakin suosi meitä. Hesassa ei edes käynyt kova tuuli, vaikka muualla etelässä näin olikin.

Viikonloppu mökkeiltiin tuttuun tapaan. Yksi lapsista leikkasi ruohot ja toinen huolsi kukkapenkkejä ja lämmitti saunan. Heille on jo tullut ihan omat tehtävät ja se tuntuu heistä kovasti mukavalta. Toinen on nimetty saunamajuriksi ja toinen pihaparoniksi. Sadetta ei saatu kuin lauantaina illalla ja onneksi olin ehtinyt tyhjentää sadevesisaavit jo saunaan, jotta oli tilaa uudelle sateelle. Meillä kun on matala kaivo, joka tuppaa tyhjenemään kuivana kesänä ja niinpä pesuvetenä käytetään sadevettä.

Eilen mies kävi olkapääröntgenissä. Lopultakin jotain tapahtuu. Omalääkäri totesi jo, että leikkaus on ainoa vaihtoehto olkapäille, mutta laajuus ja leikkauksen ajankohta selvinnevät muutaman viikon sisällä. Huomenna kuulemme kuvausten tulokset ja mahdolliset jatkotutkimusajankohdat.

Nyt odottelemme lähtöhetkeä Kempeleeseen. Marjutille tiedoksi, että tulossa pohjoiseen ollaan, joten saatanpa yllättää sinut ja tulla käymään kuten lupasin sihteeripäivillä. Huomisesta lääkärin soitosta selvinnee milloin lähtöhetki on lähellä. Poikien kanssa täytyy tänä kesänä käydä myös Oulun Tietomaassa kun retki jäi hiihtolomalla tekemättä. Siellä näytti kotisivujen mukaan olevan mukavia näyttelyjä, joten odotuksia kyllä on. Samalla käydään vähän Oulussa kaupoissa.

Mies oli ihana mökillä. Hän kävi kipeillä käsillään mustikassa ja nyt häntä harmittaa, kun esikoinen herkutteli niillä ennen pakastusta. Olisi onnellinen, että kelpaavat. Ei niitä pakastimesta tule niin helposti otettua kuin nyt kun ne ovat tuoreita. Sulattelen juuri tuossa valmista piirakkataikinaa ja aion tehdä niistä vielä piirakankin. Raparperia on myöskin pakastettu n. 2 kg, joten piirakoita voi tehdä talvellakin.

Käsityöt ovat alkaneet huudella kassista, mutta vielä en ole ehtinyt ottaa niitä esille. Kohta otan. Olen jo miettinyt, että anopin sukista taitaa tullakin siskon tytön sukat. Hänellä oli hiljattain nimipäivä, mutta lahjon hänet yhdessä kummipojan kanssa elokuussa. Anoppi saa jotain myöhemmin....jos nyt jossain vaiheessa käydään hänen luonaan. Vielä viime Lohjan käynnillä ei hänen luokseen menty isännän toiveesta. Enkä halua häntä sinne väkisin viedä, ei ole kuin kurja olo jälkeenpäin. Ellei hän kerran halua olla yhteydessä äitiinsä, niin enpä minä sille mitään voi.

Mukavia kesäpäiviä!