On sitten saatu taas uusi vuosi kunnolla käyntiin! Joulukuu meni lopulta niin kiireessä, etten ehtinyt tämän koneen ääreen kotona juuri lainkaan ja jos ehdinkin, niin kone jumitti sopivasti aina jopa kesken kirjoittelun.

Joulusiivouksen sain lopulta tehtyä nuorison avustuksella. Nuorimmainen pesi saunan ja esikoisen tyttöystävä auttoi esikoisen huoneen kanssa. Lisäksi joululahjat tulivat kuntoon osittain. Kuopuksen kummien sukat valmistuivat vasta joulun jälkeen sunnuntaina ja vein ne saajilleen joulun jälkeen tiistaina kauheassa lumipyryssä. Mutta onneksi kaikki olivat jalkaan sopivia. Tein siis kuudet sukat. Kaikkien kolmen lapsen sylikummiparille. Yritän laittaa tänne kuviakin jossain vaiheessa, kun ennätän opiskella asian.

Koulut päättyivät täällä vasta jouluviikolla. Kaikkien todistukset olivat hyviä. Keskiarvot pyörivät siinä 7,5 - 8,5 välillä. Jopa esikoinen sai loistavat arvosanat, vaikka syksy olikin todella vaikea. Ei koulunkäynnin puolesta vaan murrosikä iski yhtäkkiä päälle kuin yleinen syyttäjä. Pojalleni, joka on aina ollut kiltti ja tottelevainen....No, suunta on onneksi nyt parempaan päin.

Joulukuusi ostettiin jouluviikolla ja kovien pakkasten vuoksi se otettiin sisään vasta aaton aattona ja koristeltiin aattoaamuna. Vielä vietämme pakanajoulua ja kuusi on olohuoneessa aina nuutinpäivään saakka, koska se on niin kaunis!

Jouluaatto vietettiin kotona oman perheen kesken. Söimme kinkkua, linturuokia ja perinteisiä laatikoita, jotka perunalaatikkoa lukuunottamatta teki mammani 86 v. Lisäksi oli italian-, punajuuri- ja perunasalaattia sekä itse marinoituja suppilovahveroita, joita myös kummit saivat lahjaksi. Joimme perinteistä ja tuttua Gato Negro -punaviiniä ja perhekaljaa perheen nuorimmille. Joulusaunan jälkeen jaoimme lahjat ja illalla seuraamme liittyi myös esikoisen tyttöystävä.

Joulupäivä-aamuna minä ja kaksoset olimme joulukirkossa hakemassa samalla myös rippikoulumerkinnän. Tänä aamuna olimme myöskin kirkossa kuuntelemassa kasteen merkityksestä kristittyjen elämässä. Joulupäivänä vierailimme perinteen mukaisesti siskon perheen luona, jossa äitimme vietti jouluaan. Mieheni ei kivuiltaan jaksanut lähteä mukaan, mutta esikoisen tyttöystävä pääsi sitten mukaamme. Kävimme myös appeni haudalla sytyttämässä kynttilän. Siskon luona syötiin ja kahviteltiin pitkän kaavan mukaisesti. Lisäksi pelasimme Aliasta (siskot voittoon jee!) ja lauloimme joululauluja siskoni säestäessä hanurilla. Se on niin tuttua ja turvallista!

Tapaninpäivää vietettiin sitten ihan rauhassa kotona tv:tä ja tallenteita katsellen, syöden ja nauttien joulurauhasta!

Väliviikolla elämä antoi sitten taas uutta puhtia! Minut nimitettiin uuteen valtionhallinnon virkaan ja kiireesti uuden vuoden aattona sanoin itseni nykyisestä paikasta irti, jotta pääsen helmikuun alusta aloittamaan uudessa virassani. Jännittyneenä mutta todella innoissani odotan helmikuun alkua. Talvilomaa ei kyllä tämän johdosta tänä vuonna ole eikä vielä ensi vuonnakaan, mutta viis siitä! Taitaa tosin mennä tämän vuoden kesälomakin, virallisesti sitä ehtii kerääntyä 4 päivää, mutta vuonna 2011 sitä on taas jo koko kuukausi ja sen saanee pitää yhteen menoon!

Täytyy myöntää, että uutta vuotta tuli juhlittua iloisissa merkeissä. Tosin alkoholipuoli jää vähemmälle, mutta eipä tuo haittaa. Kivaa meillä oli. Pojat ampuivat koko illan raketteja ja olin heidän kanssaan pihalla useaan otteeseen. Ilma oli niin kylmä, ettei pihalla tarennut olla pitkään yhdellä kerralla, vaan oli pakko käydä sisällä lämmittelemässä välillä.

Tänä vuonna olen ehtinyt tekemään keskimmäiselle pojalle pipon, jonka raidat ovat TPS:n ja Detroitin väreissä sekä miehen siskontytölle tulevaa yksi-vuotispäivää varten raitasukat, joiden raidat eivät mene tasan vaan ovat sellaiset Peppi Pitkätossu-tyyliin eripariset. Kädet jo syyhyävät seuraavien hommien pariin, kunhan tässä ehtii miettiä mitä tekee seuraavaksi. Miehen kämmekkäät kyllä odottavat edelleen valmitumistaan, joten voivat olla tänään työvuorossa.

Lukuvuorossa on tällä hetkellä Clancyn Peloista pahin. Lähi-Itään yritetään rauhaa, mutta huonosti käynee!

Kerran kävin jo avannossakin tänä vuonna, mutta kun lonkat sen jälkeen särkivät kaksi päivää, on ollut pakko ottaa rauhallisemmin. Vaikka kuinka siitä lajista pidän, se tuntuu tällä hetkellä minulle täysin sopimattomalta. Odottelen parempia aikoja.

Tänään olen ajatellut kaivaa sukset esille varastosta ja lähteä katsomaan miltä maisemat näyttävät ladulta käsin. Ladut kun lähtevät lähes omalta pihalta.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!